Editura Evenimentul si Capital

VLADIMIR PUTIN bate șaua României ca să priceapă iapa lui DONALD TRUMP! Editorial de Dan Andronic

Autor: | | 15 Comentarii | 47226 Vizualizari

Ultima intervenție a lui Vladimir Putin a lăsat fără replică o grămadă de analiști de politică externă. Explicând doctrina militară a rușilor în materie de atacuri nucleare, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a spus:

“Agresorul trebuie să știe că răzbunarea este inevitabilă, că va fi nimicit. Noi, victimele agresiunii, vom ajunge în rai ca niște mucenici, iar ei, pur și simplu, vor pieri, pentru că nu vor reuși să se pocăiască”. Așa sună traducerea oficială, în versiunea Kremlinului, a cuvintelor liderului rus.

Numai că, potrivit unor surse americane, acesta a folosit un cu totul alt limbaj: “Și ei (n.n. cei care ar ataca Rusia) doar vor crăpa, pentru că nu vor avea timp să se pocăiască”. Adică mânia Rusiei va fi atât de aprigă că nu vor avea timp să-și facă cruce și să regrete ceea ce au făcut. Până și subordonații lui Vladimir Putin au simțit că este ceva în neregulă, așa că au înlocuit sintagma grosieră “vor crăpa” cu varianta mult mai literară “vor pieri”. Preluată ca atare de majoritatea presei internaționale.

Pentru o înțelegere exactă a ceea ce a spus Vladimir Putin trebuie să adaugăm și următorul pasaj: "Vreau ca toți cei prezenți aici și toți cei care vor analiza fiecare cuvânt pe care-l spun aici și îl folosesc într-un fel sau altul în povestirea proprie, să țină minte: conceptul nostru de a folosi arme nucleare nu permite o lovitură preventivă" a spus. "Conceptul nostru este bazat pe reacție și reciprocitate.”

Limbajul lui Vladimir Putin a fost calificat de majoritatea analiștilor ca fiind similar cu cel al unui terorist-sinucigaș. Puțini au căutat să vadă ce spune cu adevărat doctrina militară a Rusiei, publicată în decembrie 2014. Acolo nu se vorbește despre lovituri bazate pe reciprocitate, ci avem de-a face cu un concept mult mai “generos”: "Federația Rusă își rezervă dreptul de a folosi armele nucleare ca răspuns la un atac asupra Rusiei și / sau aliaților săi care implică utilizarea de arme nucleare sau alte arme de distrugere în masă, precum și în cazul agresiunii împotriva Federației Ruse cu utilizarea de arme convenționale, atunci când existența statului în sine este amenințată. Deciziile privind utilizarea armelor nucleare sunt luate de către Președintele Federației Ruse. “

Cu alte cuvinte, Vladimir Putin a îndulcit tonul și a lăsat să se înțeleagă că Rusia nu este agresivă, că nu vrea un conflict cu NATO, în ciuda documentelor oficiale. În ciuda numeroaselor provocări la adresa spațiului aerian al NATO, fiind deja o misiune normală interceptarea avioanelor rusești care violează spațiul aerian al României. Spun violează având în minte modul tipic rusesc de manifestare a complexului de superioritate în ceea ce privește România de-a lungul ultimilor 200 de ani.

Istoria personală a lui Vladimir Putin îl recomandă ca fiind un lider care nu prea suportă să fie criticat și care își sacrifică oamenii fără să clipească, în numele unei mândrii naționale greu de explicat pentru un occidental. Epopeea submarinului Kursk de la începuturile sale ca președinte al Rusiei (anul 2000), judecată împreună cu răspunsul său cinic la plângerea soțiilor marinarilor ne-a arătat limitele lui Vladimir Putin. Pentru că puțini mai țin minte ce a fost atunci, voi relua succint.

Era vorba despre un mare exercițiu de luptă între două mari grupuri navale cu participarea a peste 7.800 de marinari și 22 de submarine și nave de război - inclusiv crucișătorul greu Piotr Velikii (Petru cel Mare) și portavionul-amiral Kuznețov.

Exercițiul în primul rând, a fost conceput pentru a fi un spectacol de forță de către unitățile navale din Rusia. Amiralii ruși doreau să demonstreze capacitățile și importanța Marinei Militare pentru președintele Vladimir Putin, în special în contextul rivalității inter-servicii și a luptei de putere între ministrul apărării Igor Sergeev și șeful Statul Major General (CGS) Anatoli Kvașnin.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 2


Tag-uri: Putin, Romania, Rusia, SUA, TrumpStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI