Evenimentul Zilei > International > Putin are UN NOU PLAN PERVERS la graniţele României? Anunţ oficial de ultim moment. Breaking news
Putin are UN NOU PLAN PERVERS la graniţele României? Anunţ oficial de ultim moment. Breaking news

Putin are UN NOU PLAN PERVERS la graniţele României? Anunţ oficial de ultim moment. Breaking news

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, apropiat al lui Vladimir Putin, s-a deplasat la Tighina, unde a avut o întrevedere cu şeful autorităţii separatiste din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon scrie că a discutat cu Vadim Krasnoselski despre „rezultatele măsurilor de consolidare a încrederii din ultimii doi ani”.

Potrivit acestuia, el a convenit cu liderul administraţiei transnistrene asupra organizării unei noi runde de negocieri în formatul 5+2 (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE, plus UE şi SUA, ca mediatori) „în vederea apropierii poziţiilor tuturor participanţilor la negocieri pentru consolidarea încrederii între părţi şi soluţionarea problemelor existente”.

Igor Dodon susţine că, alături de Krasnoselski, a fi contribuit la menţinerea trupelor ruse în stânga Nistrului, sub forma aşa-ziselor „trupe de pacificare’. „Am reconfirmat importanţa menţinerii actualei operaţiuni de pacificare ca factor de susţinere a stabilităţii şi liniştii în Zona de Securitate.

Totodată, am subliniat că în anul curent au fost anumite provocări în aceasta direcţie, însă prin eforturi comune am reuşit sa le depăşim fără complicaţii serioase, inclusiv datorită faptului că locuitorii de pe ambele maluri susţin paşii întreprinşi pentru consolidarea păcii şi a stabilităţii în ţara noastră”, a afirmat Igor Dodon, conform Newsteam.