Vladimir Putin este un lider privit fie cu respect pentru capacitatea sa de a se impune, fie cu teama că ar putea da un nou ordin de invadare a unei foste țări sovietice. Ce este mai puțin cunoscut din trecutul lui Putin și al familiei sale este tocmai modul în care părinții acestuia s-au cunoscut.

Numele mamei sale a fost Maria Shelomova, iar tatăl său se numea Vladimir Spiridonovici Putin. Cei doi s-au întâlnit în satul Pominovo, situat la 50 de km de Tver, amandoi având vârsta de 17 ani. Momentul lor de început a fost marcat de un accident nefericit.

Tatăl lui Putin era cunoscut pentru violența și agresivitatea sa cu femeile din viața lui. Acesta a venit să o vadă pe Maria când nimeni nu era acasă, dar ea a refuzat să îi deschidă. Într-un acces de furie, a luat o furcă și a început să lovească poarta. Furca a reușit să facă o gaură în poartă, iar unul dintre coarnele furcii a nimerit-o în ochi pe fată.

Mariei i-a fost pus un ochi de sticlă, iar familia ei l-a forțat pe Putin Sr. să o ia în căsătorie. Cei doi au avut împreună 3 copii, dintre care doar Vladimir Putin a supraviețuit., conform Libertatea.

Te-ar putea interesa și: