Evenimentul Zilei > International > Putin nu vrea să audă de eliberarea lui Alexei Navalnîi
Putin nu vrea să audă de eliberarea lui Alexei Navalnîi

Putin nu vrea să audă de eliberarea lui Alexei Navalnîi

Putin a respins toate apelurile occidentale pentru eliberarea disidentului Alexei Navalnîi. Și a avertizat cu privire la orice nouă manifestație de protest în favoarea principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Închis unde a stat și oligarhul Mihail Hodorkovski

Totodată, la 2 februarie, o instanță va lua în considerare revocarea unei pedepse cu suspendare la care a fost condamnat Navalnîi.

Deschizând calea posibilității de a executa o parte a unei pedepse de trei ani și jumătate de închisoare. Pedeapsă la care a fost condamnat în 2014.

Alexei Navalnîi a fost, de asemenea, vizat de la sfârșitul lunii decembrie de o anchetă pentru „fraudă la scară largă”. Infracțiune pedepsită cu zece ani de închisoare.

Navalnîi judecă aceste cazuri instrumentate politic.

Luni seară, disidentul a fost încarcerat la Matroskaia Tişina. O închisoare celebră în Moscova. Unde a fost închis și oligarhul Mihail Hodorkovski. Ulterior, Hodorkovski a devenit dușman jurat al lui Putin.

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.