Evenimentul Zilei > International > Putin: Dacă vroiam să-l otrăvim pe Navalnîi, era mort, fiți siguri
Putin: Dacă vroiam să-l otrăvim pe Navalnîi, era mort, fiți siguri

Putin: Dacă vroiam să-l otrăvim pe Navalnîi, era mort, fiți siguri

Liderul de la Kremlin a făcut această remarcă în cadrul tradiționalei conferințe de presă de sfârșit de an.

Rusia dezminte din toate pozițiile

Rusia a negat în repetate rânduri că opozantul Alexei Navalnîi a fost otrăvit la Tomsk și a susținut că substanța toxică de tip Noviciok, detectată de laboratoarele occidentale după spitalizarea sa în Germania, nu era prezentă în corpul său când se afla spitalizat în Rusia.

Diferite alte versiuni au fost evocate de oficialii ruși: o punere în scenă, otrăvirea voluntară a persoanei în cauză, otrăvirea orchestrată de servicii speciale străine sau probleme de sănătate cauzate de dieta sa sau de consumului de alcool.

Moscova nu a deschis o anchetă penală, spunând că nu are probe și acuză Germania că nu împărtășește informațiile sale cu justiția rusă.

Alexei Navalnîi, la rândul său, a declarat joi, pe Twitter, că nu a urmărit conferința de presă a liderului rus pentru că a fost „întreaga zi (…) interogat de reprezentanții parchetului german la cererea autorităților ruse”.

Anterior, el a decis că Putin a dat ordinul de a-l ucide și că numele citate în ancheta Bellingcat erau cele ale executanților.

 

 

PAGINA ANTERIOARA