UPDATE. Putin a ORDONAT RETRAGEREA în unităţi a trupelor de la graniţa cu Ucraina. Primele consultări între noua putere ucraineană şi Moscova

UPDATE. Putin a ORDONAT RETRAGEREA în unităţi a trupelor de la graniţa cu Ucraina. Primele consultări între noua putere ucraineană şi Moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor şi formaţiunilor care au luat parte la exerciţiile militare, în cadrul inspecţiei iniţiate la 26 februarie pentru verificarea capacităţii lor de luptă, să revină la bază, a informat marţi purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, citat de Reuters şi Interfax.

Citiţi mai mult: Război la graniţa României? Rusia pregăteşte asaltul final asupra Crimeii UPDAT ora 21.30: Armata ucraineană ar fi respins azi, fără schimburi de focuri, un atac al Forţelor Navale ruse asupra unei nave militare ucrainene, în Portul Sevastopol din Crimeea.

"Indivizi înarmaţi au abordat cu un remorcher nava militară ucraineană Slavutici, au încercat să urce la bord, să captureze echipajul şi să le ia armele", anunţă Ministerul ucrainean al Apărării, citat de AFP. "Agresorii purtau uniforme ale Forţelor navele ruse şi au venit de pe o navă militară rusă", a precizat Ministerul Apărării, potrivit mediafax.ro.  Un emisar al Naţiunilor Unite este în drum spre Crimeea pentru "evaluarea situaţiei", anunţă purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky, citat de AFP.

Jan Eliasson, adjunct al secretarului general ONU, aflat în prezent în vizită la Kiev, i-a cerut "emisarului Robert Serry să meargă în Crimeea", a precizat Nesirky. Consultări "timide" Kiev- Moscova ora 20.00 Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a anunţat începerea primelor consultări între noile autorităţi de la Kiev şi guvernul de la Moscova, transmite Agerpres citând AFP.

”Au început consultări la nivel de miniştri”, a declarat Iaţeniuk presei. ”Pentru moment, consultările sunt timide, dar primii paşi au fost făcuţi”, a declarat Iaţeniuk, potrivit unui comunicat al guvernului. ”Am dori să înţelegem poziţia Rusiei privind creditele” acordate de Moscova, în decembrie, preşedintelui de atunci al ţării, Viktor Ianukovici. Focuri de avertisment Soldații ruși staționați la baza aeriană Belbek de lângă Sevastopol au tras focuri de avertisment în aer în fața unei colone de militari ucraineni care se îndrepta spre pista aeroportului. Soldații ucraineni, însoțiți și de soțiile lor, au decis să ia poziție după ce primiseră un ultimatum din partea forțelor ruse să predea controlul bazei aeriene. Comandanții ucraineni au propus un control comun, omologii ruși cerând timp pentru a evalua propunerea <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/DzsZ_aDSGBY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News

12.30 Directorul Gazprom, Aleksei Miller, a anunțat astăzi că, începând cu luna aprilie, compania sa va elimina discountul de o treime aplicat în primele trei luni ale anului prețului la gazele exportate Ucrainei. El a oferit în schimb guvernului ucrainean posibilitatea de a lua un împrumut pentru a achita datoriile  de 1,5 miliarde de dolari acumulate de Ucraina Potrivit lui Peskov, ordinul a fost dat de Putin după ce a primit un raport privind desfăşurarea manevrelor. Astfel trupele şi formaţiunile care au fost angajate în aceste exerciţii militare revin la locul lor permanent de dislocare.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus a mai declarat că aceste exerciţii militare, despre care Moscova susţine că nu ar avea vreo tangenţă cu evenimentele din Ucraina, au fost un succes, o parte dintre acestea desfăşurându-se în vestul Rusiei, o zonă care se învecinează cu Ucraina.

  • FLOTA RUSĂ a dat luni un ULTIMATUM militarilor ucraineni să se retragă din CRIMEEA, altfel începe ATACUL

La aceste exerciţii, care au început pe neaşteptate miercurea trecută, fără un anunţ în prealabil din partea Kremlinului, au fost mobilizaţi aproximativ 150.000 de militari ruşi, şi au avut drept obiectiv evaluarea capacităţii de luptă a trupelor ruse din districtele militare Centru şi Vest, relatează Agerpres. ARTICOLE POPULARE:

  • "Lupii nopţii", armata de motociclişti a lui Putin merge în Crimeea | GALERIE FOTO

CITIŢI ŞI:

  • Război la graniţa României? NATO s-a reunit de urgenţă din cauza crizei Crimeii. Rusia nu ameninţă militar România
  • Război la graniţa României? Armata ucraineană este pregătită de un conflict armat cu Rusia
  • Barack Obama i-a garantat Poloniei securitatea în contextul crizei ucrainene
  • ANALIZĂ. SUA și UE au opțiuni limitate pentru a răspunde ofensivei armate ruse din Ucraina
  • New York Times: Rusia pare pregătită să-și asume riscurile unei intervenții militare în Ucraina
  • CRIZA DIN UCRAINA. Tratatul care ar putea obliga SUA și Marea Britanie să intre în RĂZBOI cu Rusia
  • GAZPROM ameninţă că lasă UCRAINA fără GAZE
  • Crimeea Ucrainei trăiește în umbra Rusiei : 5 lucruri bine de ştiut