Conform Daily Star, britanicul Karol Sikora, fost director al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a lansat această teorie foarte curajoasă mai ales în aceste momente de grea încercare pe mapamond.

„Există o șansă reală ca virusul să se stingă în mod natural, înainte de producția unui vaccin. Vedem cam același model pretutindeni și bănuiesc că avem mai multă imunitate decât s-a estimat inițial.

Trebuie să continuăm măsurile pentru încetinirea virusului, dar ar putea să dispară de la sine”, a spus Sikora (în prezent directorul medical al centrului Rutherford Health).

Anunţul său vine în contextul în care guvernul britanic a alocat recent peste 90 de milioane de lire sterline pentru înființarea unui centru pentru dezvoltarea vaccinurilor, conform The Telegraph.

Construirea primului Centru de Producție și Inovație Vaccinuri va fi terminată în vara anului viitor, cu un an înainte de termenul stabilit inițial.

În prezent, oamenii de știință se întrec între ei pentru a dezvolta un vaccin pentru coronavirus, iar primele rezultate notabile ar putea apărea chiar din iunie.

Profesorul Sir John Bell, profesor de medicină Regius (n.r. – profesor universitar care a avut patronajul sau numirea regală) la Universitatea Oxford, a declarat pentru programul Today Radio 4 al BBC: „Vrem să ne asigurăm că restul lumii va fi gata să facă acest vaccin la scară largă, astfel încât să ajungă la populații în curs de dezvoltare, de exemplu, unde nevoia este foarte mare.

Avem nevoie într-adevăr de un partener care să facă asta, iar partenerul are un loc de muncă important în Marea Britanie, deoarece capacitatea noastră de producție din Regatul Unit pentru vaccinuri nu este acolo unde trebuie să fie, așa că vom lucra împreună cu AstraZeneca pentru a îmbunătăți asta considerabil.”

Pandemia generată de coronavirus a ucis peste 300.000 de oameni și a infectat alte 4 milioane.