Evenimentul Zilei > Social > Putem afla ce boli grave avem fără analize. Doar cu un pix și o foaie, simplu și rapid
Putem afla ce boli grave avem fără analize. Doar cu un pix și o foaie, simplu și rapid

Putem afla ce boli grave avem fără analize. Doar cu un pix și o foaie, simplu și rapid

Conform unor studii citate recent, oamenii pot afla dacă suferă de anumite boli grave cu ajutorul scrisului de mână. Astfel, cu un pix și foaie, putem face primul pas pentru a afla dacă suferim de schizofrenie, autism sau dislexie, câteva dintre bolile de pe lista de mai jos.

Prin urmare, indiferent că scrii cu pixul, creionul sau stiloul, poți afla ce probleme de sănătate ai putea avea. Conform noi.md, felul în care scrii este folosit de tot felul de cercetări la care apelează și companiile.

Angajatorii evaluează adesea aspectul scrisului tău pentru a ști dacă te potrivești cu cerințele firmei. În plus, scrisul te poate ajuta să afli dacă ai presiunea sângelui prea mare. Asta se poate observa dacă scrisul nu este cursiv, adică ușor tremurat.

Dacă tensiunea arterială este mare, grafologii au observat că literele din cauza tremuratului continuu al mâinii. Din cauza medicamentelor antipsihotice pe care bolnavii de schizofrenie le iau, scrisul acestora este neinteligibi.

Conform sursei citate, specialiștii au folosit un program numit MovAlyzer și au putut detecta legătura dintre scrisul neinteligibil și schizofrenie. De asemenea, ei au descoperit că și femeile însărcinate au scrisul diferit.

Depresia și legătura cu scrisul

„Prin a analiza aspectul literelor o, p, f, g și y se poate ovserva dacă o femeie e însărcinată, iar genul copilului poate fi de asemenea determinat după cum arată literele X sau Y la finalul celei de-a șasea luni de gestație. Dacă este fată, cercetătorii spun că literele vor tinde să fie înclinate către stânga″, arată jurnaliștii de la noi.md.

De asemenea, copiii și adulții care au un scris haotic sunt adesea diagnosticați cu dislexie. Mai departe, ei trebuie să fie învățați să-și corecteze scrisul într-un mediu relaxat.

Și persoanele care suferă de autism au un scris despre care grafologii au subliniat că este ezitant, cu multe pauze și întreruperi. La fel se întâmplă și în cazul Sindromului Asperger.

Cei care au Alzheimer au un scris extrem de larg și spațios. Se crede că pierderea memoriei pe durată scurtă duce la astfel literele. Cercetătorii au mai dezvăluit că oamenii bucuroși scriu cursiv. Astfel, cacă bara care taie litera ”t” se duce în sus de la stânga la dreapta, asta înseamnă optimism.

Scrisul oblic către dreapta arată liniște interioară. La polul opus, dacă scrisul are o tendință de înclinare, cel care scrie așa poate avea depresie. În plus, și lipsa aliniamentului clar poate dezvlălui această problemă.