Pus la zid de dinamoviști, Marica este ultimul jucător de pe lista „TRĂDĂTORILOR”. Cazurile fotbaliștilor care au jucat în Ștefan cel Mare și s-au consacrat la Steaua

Pus la zid de dinamoviști, Marica este ultimul jucător de pe lista „TRĂDĂTORILOR”. Cazurile fotbaliștilor care au jucat în Ștefan cel Mare și s-au consacrat la Steaua

Rivalitatea dintre Dinamo și Steaua a fost amplificată, în multe situații și de jucătorii care au decis la un moment dat să îmbrace și tricoul rivalei. Ultimul pe listă este Ciprian Marica, fotbalist care a spus că nu se mai regăsește în gruparea „roș-albă”.

Ciprian Marica a semnat săptămâna trecută cu Steaua, dar a continuat și astăzi războiul cu oficialii dinamoviști. Atacantul a spus că nu se mai simte legat de echipa din Ștefan cel Mare, mai ales că a fost jignit de Ionuț Negoiță. „„Am primit mesaj pe whatsapp cu oferta de la Dinamo. Omul care conduce echipa acolo nu ratează nici o ocazie să spună că vinde echipa”, a spus Marica.

Atacantul completează o listă încărcată de jucători care au evoluat la Dinamo, dar au ales la un moment dat să îmbrace și tricoul rivalei Steaua. Un caz celebru este cel al lui Ionel Dănciulescu, actual oficial al echipei din Ștefan cel Mare. „Danciu” s-a lansat în fotbalul mare la gruparea „câinilor”, în perioada 1995-1997. După o exeperiență nereușită în Turcia, atacantul a semnat cu Steaua, în 1998, și a devenit un „naș” al dinamoviștilor”. Dănciulescu marca în fiecare „Unic Derby” și-a făcea pe fanii „roș-albilor” să-și muște pumnii de necaz. În 2002, fotbalistul a avut curaj să revină în „Groapă”, după ce fusese dat afară de la Steaua de către Victor Pițurcă. A urmat o perioadă crâncenă pentru „Danciu”, care era înjurat copios de ultrași. Însă, datorită golurilor pe care le marca, Dănciulescu a reintrat în inimile dinamoviștilor în cei 10 ani în care a evoluat pentru această echipă.

Adrian Bumbescu a făcut carieră la Steaua, echipă cu care a câștigat Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987). În plus, fundașul central a mai jucat și finala CCE, în 1990, scor 0-4 cu AC Milan. „Bumbi” a stat în Ghencea din 1984 până în 1992, dar înainte de a ajunge aici, el a evoluat timp de doi ani pentru Dinamo (1980 - 1982). Interesant este că fostul mare fotbalist a evoluat și pentru Universitatea Craiova în sezonul 1979-1980 și a câștigat campionatul cu fiecare dintre aceste trei echipe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anton Doboș a fost transferat de Dinamo, în 1989, fiind dorit de Mircea Lucescu, antrenorul „roș-albilor” din acea vreme. Fundașul central nu s-a impus în „Groapă”, iar președintele Vasile Ianul l-a trimis la Steaua. Aici, Doboș a devenit om debază, a jucat cinci ani și a cucerit de patru ori titlul intern.

Un alt mare jucător care și-a început cariera la Dinamo și a trecut la Steaua este Bogdan Stelea. În Ștefan cel Mare, „Arnold” a evoluat între 1987 - 1991 și 2004-2005, iar la gruparea „militară” a stat timp de două sezoane, între 1991-1997. Cu prima echipă a câștigat un campionat, iar cu cea de-a doua și-a adjudecat două titluri și a evoluat în Champions League.

Dorinel Munteanu a fost dinamovist doi ani (1991-1993) și a devenit campionul României în 1992. Spre finalul carierei, „Munti” a semnat cu Steaua, și-a primit și el porția de înjurături venite dinspre Ștefan cel Mare și a câștigat titlul în 2005.

Damian Militaru a ajuns la Dinamo în 1993, dar un an  mai târziu a trecut la Steaua, fără tam-tam, nefiind un jucător de referință. În Ghencea s-a impus ca om de bază al liniei mediene, a stat până în 1999 și a adunta patru titluri.

Mihăiță Pleșan reprezintă un caz amuzant. Mijlocașul nu și-a pus amprenta semnificativ nici la Dinamo, nici la Steaua. După ce și-a declamat dragostea pentru Universitatea Craiova, olteanul a ajuns în Ștefan cel Mare (2005) și a spus că este „câine” de mic copil. Apoi, și-a reevaluat sentimentele, a semnat cu Steaua (2007), formație al cărei suporter era din fragedă pruncie, după cum a afirmat.