Evenimentul Zilei > Actualitate > Punga cu surprize
Punga cu surprize

Punga cu surprize

Mii de japonezi se calca in picioare in fata magazinelor din marile orase pentru a profita de reducerile masive practicate de comercianti la inceput de an, dar mai ales pentru a pune mana pe "fuku bukoro", pungile cu produse la preturi foarte mici.

Pungile cu produse pe care nu le poti deschide decat dupa ce le-ai platit sunt o traditie locala respectata de toate magazinele, inclusiv cele de lux.

Desi peste tot sunt solduri, toata lumea stie ca produsele din pachetele surpriza sunt vandute la cele mai mici preturi, iar comerciantii nu profita de aceasta traditie pentru a-si pacali clientii. Se poate intampla ca produsele primite sa valoreze de zece ori mai mult decat pretul pungii.

Cumparatorii pipaie ambalajul pentru a ghici continutul, incearca sa-i traga de limba pe vanzatori, dar acestia nu au voie sa le spuna decat cel mult numarul produselor din interior.

Doar la marile magazine de electronice s-a incetatenit moda de a anunta ce tip de aparat se afla in punga, fara a dezvalui insa marca produsului. Astfel, oamenii au sansa de a pune mana pe un aparat foto digital pentru doar cateva zeci de euro ori pe un laptop la jumatate de pret.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News