Evenimentul Zilei > Actualitate > Puiu l-a invins pe Almodovar
Puiu l-a invins pe Almodovar

Puiu l-a invins pe Almodovar

Filmul "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, a primit, joi seara, premiul World Award Cinema, oferit de canalul BBC Four, in cadrul unei ceremonii desfasurate la National Film Theatre din Londra.

"Moartea domnului Lazarescu" a fost ales castigator dintr-o lista de nominalizari pe care s-au mai aflat filme celebre: "Volver", in regia lui Pedro Almodovar, "Cache", al lui Michael Haneke, "L’Enfant" al fratilor Dardenne, "De battre mon coeur s’est arrete", regizat de Jacques Audiard si "Lady Vengeance", al lui Chan-Wook Park. Juriul a fost format din Peter Capaldi, starul sitcomului "The Thick of It" de pe BBC Four, si criticii Peter Bradshaw si Leslie Felperin.

Ajuns cu avionul la Londra, cu putin timp inaintea ceremoniei, Cristi Puiu s-a declarat incantat de premiu, pe care il considera foarte important. Anul trecut, a castigat "Caderea"/"Der Untergang", cu Alexandra-Maria Lara. Canalul BBC Four este specializat pe programe culturale si, ca toate celelalte posturi BBC, se transmite si digital.

Traseul distinctiilor obtinute de Puiu a inceput la Cannes 2005, unde a luat premiul sectiunii "Un Certain Regard".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News