Editura Evenimentul si Capital

De ce a eșuat Puciul din PSD? Pentru că a fost Puci și nu Revoluție. România lui Cristoiu

Autor: | | 7 Comentarii | 9174 Vizualizari

Într-o atmosferă aflată în marja de eroare a filmelor cu mafioți (s-au luat telefoanele mobile, participanții au mers la toaletă doar însoțiți), Liviu Dragnea a primit un zdrobitor vot de încredere la ședința CExN de vineri, 21 septembrie 2018. Strădaniile Diviziei Presă, vîrîte pînă-n gît în Complot, de a micșora proporțiile eșecului înregistrat de puciști sînt deosebit de primejdioase pentru abordarea lucidă a situației din PSD.

Să reamintim, pentru a evidenția victoria lui Liviu Dragnea, și alte cîteva amănunte:

Ședința CExN a fost convocată de Liviu Dragnea și nu de puciști; votul de încredere a fost cerut de Liviu Dragnea; Liviu Dragnea e cel care a blocat votul de excludere a Gabrielei Firea; puciștii s-au prezentat la Conferința de presă de vineri noaptea mai descumpăniți decît Puciștii de la Moscova lui august 1991, în timp ce Liviu Dragnea a impresionat prin calm și siguranță. De ce a eșuat Puciul din PSD?

Răspuns de necontestat, care rezumă o bibliotecă de explicații:

Pentru că a fost Puci și nu Revoluție.

Revoluție înseamnă o mișcare într-un partid, într-un stat, într-un domeniu care-și propune în esență schimbarea din temelii a ordinii existente. Puciul înseamnă o manevră care-și propune să schimbe o gașcă cu altă gașcă. La nivelul întregului domeniu nu se schimbă nimic.

Revoluție înseamnă o mișcare amplă dacă nu susținută de toți cei dintr-un domeniu atunci măcar susținută în tăcere sau măcar dorită de mase.

Puciul e o acțiune a cîtorva complotiști fără nici o legătură cu masele. O acțiune dacă nu pusă la cale, atunci măcar pilotată din exterior.

Tot ce s-a întîmplat în PSD în ultima vreme are notele definitorii ale unui puci și nu ale unei revoluții, nici măcar ale unei reforme.

Să recapitulăm.

Joi, 13 septembrie 2018, întreaga presă dă în clocot de știrea cu chip de zvon că 30 de lideri județeni membri ai CExN au semnat o Scrisoare prin care îi cer lui Liviu Dragnea demisia din funcția de președinte al PSD și al Camerei Deputaților.

Dacă există un astfel de document și dacă el e semnat de lideri ai PSD, presupuși bărbați politici, demni în tot ceea ce fac, normal ar fi ca Scrisoarea să fie dată publicității împreună cu semnăturile.

Inițiatorii și semnatarii ies apoi în spațiul public și explică nu numai electoratului PSD, dar și românilor în general de ce cred ei că Liviu Dragnea trebuie să se retragă. Nu altfel au procedat două femei – Ecaterina Adronescu și Gabriela Firea. Amîndouă au dat publicității o scrisoare deschisă adresată activului PSD. Amîndouă au ieșit apoi în spațiul public și au argumentat acțiunea lor. Dacă două femei, pe cont propriu, au avut curajul și demnitatea să facă publice nemulțumirile lor, nu vedem ce îi puteau opri pe ditamai bărbații din PSD să-și asume public Scrisoarea. Joi seara, pe fondul Operațiunii Scrisoarea, presa se grăbește să meargă la Giurgiu unde sînt prezenți trei dintre cei presupuși a fi nu numai semnatarii Scrisorii, dar și inițiatorii ei: Paul Stănescu, Adrian Țuțuianu, Nicolae Bădălău. Potrivit întregii prese, alimentate de cei trei, și mai ales a Diviziei presă, în frunte cu Realitatea tv, oficiosul SRI, Scrisoarea deschisă există și e semnată de un număr de 30 de lideri județeni. Un număr pe cale de a crește de la o oră la alta.

Cei trei țin joi seara o conferință de presă. Ce spun ei despre Scrisoare?

Că nu există. Că PSD are nevoie mai mult ca oricînd de unitate, de păstrarea Guvernării.

Adrian Țuțuianu, creierul Operațiunii, declară în deplinătatea facultăților sale bărbătești:

„Eu nu cred că soluţia mai bună pentru România este în altă parte, de asemenea nu cred că manifestîndu-ne foarte zgomotos ne vom rezolva problemele. Cred că întotdeauna trebuie să fim echilibraţi, raţionali, înţelepţi, să discutăm întîi în cadrul familiei noastre, PSD (...)”

Citind această Declarație ai impresia că e redactată de Liviu Dragnea și nu de unul care se vrea creierul Complotului. Asemănător, Paul Stănescu se declară categoric pentru unitatea partidului:

„(...) să lăsăm la o parte toate frustrările sau supărările pe care la un moment dat le putem avea, pentru că, dacă mă întrebaţi pe mine, şi eu am nemulţumirile mele ca oricare din sală, dar trebuie să lăsăm totul deoparte, pentru că asta e ţinta noastră principală, a noastră, a tuturor, pentru a duce la capăt programul de guvernare pe care niciun partid, împreună cu colegii noştri de la ALDE, nu l-a avut în 28 de ani”.

De reamintit că unitatea în pofida nemulțumirilor e sloganul Grupării Liviu Dragnea, puciștii, așa cum arată manifestările lor publice ulterioare, fiind pentru ciorovăială cu orice preț.

Peste o săptămînă aproape, miercuri, 19 septembrie 2018, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu semnează o cerere publică de demisie a lui Liviu Dragnea.

Păi dacă joi, 13 septembrie 2018, cei doi aveau deja Scrisoarea și semnăturile în număr de 30, obținute ca urmare a zbaterii lor, de ce au dezmințit seara existența Scrisorii?

Răspunsul e simplu.

Chestia cu cele 30 de semnături era o Diversiune.

Prin ea se spera că în zilele următoare vor fi convinși și alți lideri județeni să semneze. Miercuri, 19 septembrie 2018, se dă publicității Documentul Starea PSD. Documentul e semnat doar de Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu. Pe lîngă faptul că acum printre inițiatori apare și Gabriela Firea, exclusă categoric cu o săptămînă în urmă, din nou lipsesc semnăturile liderilor județeni.

Documentul a fost dat publicității pentru a fi discutat în toate organizațiile PSD.

Curs VALUTAR, 20 martie. Surpriza de PROPORTII! Cat a ajuns sa coste 1 EURO azi

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI