Evenimentul Zilei > Politica > PSD va vota moțiunea împotriva lui Florin Cîțu. Ce calcule fac social-democrații, care spun că sunt pregătiți să preia guvernarea
PSD va vota moțiunea împotriva lui Florin Cîțu. Ce calcule fac social-democrații, care spun că sunt pregătiți să preia guvernarea

PSD va vota moțiunea împotriva lui Florin Cîțu. Ce calcule fac social-democrații, care spun că sunt pregătiți să preia guvernarea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că partidul pe care îl conduce va vota moțiunea și este pregătit să preia conducerea țării.

Partidul Social Democrat (PSD) va vota moțiunea, după cum a anunțat, marți seară, Marcel Ciolacu, liderul formațiunii politice. Care a mai precizat că social-democrații nu sunt obligaţi să asigure cvorumul în Birourile permanente ale celor două Camere.

Întrebat de ce reprezentanţii PSD din Birourile permanente ale Parlamentului nu asigură cvorumul astfel încât moţiunea să intre în dezbatere, Marcel Ciolacu a afirmat că, în orice stat democratic, puterea este cea care asigură cvorumul. „Pe procedurile parlamentare e o cutumă oriunde, în orice stat democratic: puterea asigură cvorumul. Peste tot, în toate structurile Parlamentului. Conduce PSD vreo cameră a Parlamentului? Atunci care e problema cu PSD? Noi nu ne băgăm în lupta lor”.

PSD are de gând să voteze moțiunea

„Am spus foarte clar că votăm moţiunea de cenzură şi, mai mult decât atât, presupun că USR-ul ne spune foarte clar că, în acel moment, mergem la alegeri anticipate. Să ajungă la vot şi o votăm. Presupun că o să trebuiască să aibă o discuţie cu noi. Data trecută, noi am propus o moţiune, am trimis textul. Ei au făcut o moţiune, nu au avut bunul-simţ să ne trimită nici textul. Dacă vrei voturile unui partid nu trebuie să şi vorbeşti cu acel partid? (…) Eu vreau să plece tot guvernul. Eu vreau alegeri anticipate”, a mai afirmat Marcel Ciolacu la România TV.

„Avem pachete de legi fixe şi exact pe domenii ce trebuie făcut în România în continuare. Chiar suntem pregătiţi”

Marcel Ciolacu a anunțat că partidul său este pregătit pentru scenariul în care ar ajunge la guvernare. „Avem programul de guvernare finalizat. Avem pachete de legi fixe şi exact pe domenii ce trebuie făcut în România în continuare. Chiar suntem pregătiţi. Avem programul de guvernare finalizat. Avem pachete de legi fixe şi exact pe domenii ce trebuie făcut în România în continuare”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: