PSD-UNPR-PC: USL este marcă în proprietatea PSD

Denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală în proprietatea PSD, înregistrată la OSIM, iar ACD şi ACS, alianţe care au constituit USL, nu au cerut desfiinţarea Uniunii, se arată într-un comunicat al Alianţei PSD-UNPR-PC.

 "În prezent, Uniunea Social Liberală este o formaţiune politică înregistrată în Registrul Alianţelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucureşti, cu numărul 6/02.12.2011. USL a fost constituită prin acordul dintre două alianţe politice, respectiv Alianţa de Centru Dreapta (ACD)(compusă din PNL şi PC) şi Alianţa de Centru Stânga (ACS) (formată din PSD şi UNPR). Ambele alianţe sunt înregistrate, la rândul lor, în Registrul Alianţelor Politice de la Tribunalul Bucureşti. ACS este înregistrată cu numărul 7/10.10.2012, iar ACD cu numărul 5/04.02.2012. Prin urmare, în calitate de părţi ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste două alianţe politice au calitatea juridică de a se pronunţa în sensul menţinerii sau desfiinţării USL. Aceasta înseamnă că USL ar putea fi desfiinţată doar prin denunţarea acordului politic de către ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Alianţelor Politice a uneia dintre cele două părţi", se arată în comunicatul transmis de reprezentanții alianței PSD-UNPR-PC.

Alianţa PSD-UNPR-PC precizează că în prezent, atât ACD, cât şi ACS sunt înregistrate în Registrul Alianţelor Politice şi niciuna dintre ele nu a formulat o denunţare a USL. "Aşadar, USL este o entitate juridică validă, care întruneşte toate condiţiile legale privind înfiinţarea şi funcţionarea alianţelor politice din România. Denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală aflată în proprietatea Partidului Social Democrat şi înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu Certificatul de înregistrare a mărcii nr. 116760/2011. În prezent, marca «Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC» este cesionată către Uniunea Social Liberală (USL), o entitate juridică validă, constituită conform legilor în vigoare. PSD, UNPR şi PC, ca reprezentanţi legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL", se mai arată în comunicat.

Semnatarii precizează că simbolul USL este folosit în campania electorală cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice cu modificările şi completările ulterioare.

Liberalii au anunțat că organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului "USL" în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL. Totodată, deputatul PNL Alina Gorghiu a cerut atât premierului, cât şi întregului "colectiv PSD" să pună capăt "minciunii" răspândite pe materialele electorale în tot spaţiul public din România conform căreia USL ar trăi şi care reprezintă "o poveste de prost gust".