Evenimentul Zilei > Politica > PSD se simte trădat. Alba neagra la negocieri. Marcel Ciolacu: Florin Cîțu spune „lucrurile trăsnite”
PSD se simte trădat. Alba neagra la negocieri. Marcel Ciolacu: Florin Cîțu spune „lucrurile trăsnite”

PSD se simte trădat. Alba neagra la negocieri. Marcel Ciolacu: Florin Cîțu spune „lucrurile trăsnite”

Mai sunt doar câteva zile până la momentul votului oferit în Plenul Parlamentului pentru învestirea Guvernului Ciucă, iar PSD încearcă din răsputeri să obțină un loc la guvernare. Cărțile par, însă, făcute, iar lucrurile nu par să fie pe placul social-democraților. Marcel Ciolacu îl acuză pe președintele PNL de „lucruri trăsnite” și insistă că singura soluție pentru România este un guvern stabil.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști, luni, 25 octombrie, ce șanse are un Executiv condus de premierul desemnat Nicolae Ciucă să fie învestit în funcție. Președintele PSD a susținut că social-democrații sunt „obligați” să stea de vorbă cu premierul desemnat, însă a refuzat să comenteze situație votului ce urmează a fi dat joi, în Plenul Parlamentului.

Florin Cîțu spune „lucrurile trăsnite”

Liderul PSD l-a acuzat pe președintele PNL, Florin Cîțu, că spune „lucruri trăsnite”, în contextul în care liberalul a precizat că nu poate negocia cu PSD. „Una dintre emisiunile mele preferate era „Copiii spun lucruri trăznite!”. Se pare că și când ești om mare poți spune lucruri trăznite, chiar și în această situație de criză”, s-a exprimat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a reiterat că, în prezent, soluția nu este ca România să fie condusă de un guvern minoritar, ci de unul stabil. Liderul PSD și-a exprimat câteva nemulțumiri în legătură cu felul în care au decurs negocierile. „Noi am vorbit despre un termen de 1 februarie, acum vedem un program de guvernare pe trei ani”, a mai spus el.

Marcel Ciolacu e nemulțumit de negocierile PNL-UDMR

„România are nevoie de un guvern stabil, nu minoritar, pentru toate crizele cu care se confruntă. În cazul în care nu se poate altfel, cel mai bine e să ne întoarcem la români. (n.r. Klaus Iohannis) nu a dat șansă unui alt guvern.

Dacă noi am spus că avem nevoie de un guvern stabil… Momentan e vorba despre minoritar. Noi am vorbit despre un termen de 1 februarie, acum vedem un program de guvernare pe trei ani”, a afirmat președintele social-democraților.

Marcel Ciolacu a transmis că social-democrații așteaptă, momentan, ca premierul desemnat să facă lumină asupra programului său de guvernare, în contextul în care PSD a impus o listă de 10 condiții care trebuie respectate ca Executivul Ciucă să aibă parte de susținerea opoziției. „Am discutat cu premierul desemnat căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD. Așteptăm să ne transmită programul său de guvernare, pe un termen cât mai scurt”, a conchis Marcel Ciolacu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: