Evenimentul Zilei > Politica > PSD pune tunurile pe fostul ministru al Sănătății. Ignoranța care a adus moartea peste România. „O consecință criminală”
PSD pune tunurile pe fostul ministru al Sănătății. Ignoranța care a adus moartea peste România. „O consecință criminală”

PSD pune tunurile pe fostul ministru al Sănătății. Ignoranța care a adus moartea peste România. „O consecință criminală”

PSD a cerut vineri cere instituţiilor statului să se sesizeze şi să ancheteze modul în care a gestionat fost ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, „eşecul" achiziţiei de teste COVID-19, în valoare de 4,7 milioane de euro, bani aprobaţi şi puşi la dispoziţie de Comisia Europeană.

„PSD solicită instituţiilor statului să declanşeze o anchetă cu privire la neglijenţa iresponsabilă a fostului ministru USR Ioana Mihăilă, din cauza căreia România a ratat achiziţia de teste COVID-19 în valoare de 4,7 milioane de euro, bani aprobaţi şi puşi la dispoziţie de Comisia Europeană. Ministrul USR trebuie să răspundă pentru acest eşec care a vulnerabilizat capacitatea României în combaterea transmiterii COVID-19. Sunt mii sau zeci de mii de cazuri noi de infecţii COVID-19 care puteau fi evitate dacă Ministerul Sănătăţii ar fi folosit banii europeni şi ar fi organizat testarea pe scară largă, pentru identificarea şi izolarea din timp a persoanelor infectate”, se precizează într-un comunicat al PSD.

Social-democraţii susţin că multe dintre decesele COVID-19 din ultimele zile ar fi putut fi evitate dacă miniştrii Sănătăţii de la USR ar fi achiziţionat din timp medicamentele necesare tratamentului pentru cei afectaţi de virus.

„O consecinţă criminală a incompetenţei şi indiferenţei miniştrilor USR”

„România a ajuns la o rată uriaşă de mortalitate COVID-19 pentru că pacienţii spitalizaţi nu sunt trataţi împotriva bolii, fiindcă medicii nu au medicamentele necesare. Aceasta este o consecinţă criminală a incompetenţei şi indiferenţei miniştrilor USR care nu au făcut nimic pentru a pregăti sistemul medical în faţa mult-anunţatului val patru al pandemiei. Cei doi miniştri USR care au condus Sănătatea în 2021, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, trebuie să înceteze să mai acuze cu aroganţă predecesorii lor din ultimii 30 de ani. Valul patru al pandemiei trebuia pregătit în acest an, nu în precedenţii 30 de ani! Cei doi miniştri trebuie să aibă minima decenţă de a-şi admite culpa şi de a-şi cere public scuze pentru catastrofa sanitară în care au adus România”, susţine PSD.

Cu o zi în urmă, premierul interimar Florin Cîţu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, că nu a avizat şi semnat la timp un contract în valoare de peste 4,7 milioane de euro. Acesta ar fi permis decontarea a zeci de mii de teste de coronavirus.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: