Evenimentul Zilei > Politica > PSD pune poliția pe urmele PNL. A cerut intervenția autorităților pentru „săvârșirea unei infracțiuni”
PSD pune poliția pe urmele PNL. A cerut intervenția autorităților pentru „săvârșirea unei infracțiuni”

PSD pune poliția pe urmele PNL. A cerut intervenția autorităților pentru „săvârșirea unei infracțiuni”

PSD a sesizat autoritățile publice și le-a cerut să intervină în vederea prevenirii „săvârșirii unei infracțiuni” de către PNL. Sesizarea vine în contextul în care la evenimentul organizat de liberali vor participa 5.000 de delegați care se vor înghesui într-un spațiu de 7.000 de metri pătrați.

Social-democrații a sesizat, vineri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Capitalei, cu privire la pregătirile PNL „în vederea săvârşirii unei infracţiuni”. Sesizarea are în vedere organizarea congresului de sâmbătă, 25 septembrie, unde vor paricipa, într-o singură incintă, la Romexpo, peste 5.000 de invitați. Aceștia se vor afla într-un spațiu de aproximativ 7.000 de metri pătrați.

„Vă înaintăm prezenta sesizare referitoare la pregătirile PNL în vederea săvârşirii unei infracţiuni deosebit de grave care pune în pericol sănătatea publică din Bucureşti şi din întreaga ţară. Conform declaraţiilor publice ale reprezentaţilor PNL, acest partid intenţionează să organizeze sâmbătă un congres politic la care să participe cu prezenţă fizică într-o singură incintă peste 5.000 de invitaţi”, se arată în sesizarea transmisă de PSD.

Autorii documentului solicită autorităților să ia toate măsurile care se impun pentru a preveni și împiedica comiterea unei infracțiuni, respectiv organizarea congresului PNL.

„Vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru prevenirea şi împiedicarea comiterii unei astfel de infracţiuni inclusiv prin sancţionarea şi dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”, se arată în solicitarea social-democraţilor.

PSD acuză infracține de zădărnicire a bolilor

PSD și-a anunțat, de joi, intenția de a sesiza autoritățile competente să sancționeze organizarea Congresului PNL. Într-un comunicat de presă, social-democrații au precizat că infracțiunea pe care intenționează să o comită organizatorii congresului PNL este aceea de zădărnicire a combaterii bolilor.

„Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile”, arată social-democrații într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19 în București, organizarea unui congres politic cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis constituie o infracțiune deosebit de gravă. Această acțiune zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică.

Matematica îi dă bătăi de cap lui Cîțu

Premierul Florin Cîțu, candidat la congresul PNL de sâmbătă a declarat că spațiul de la Romexpo nu este mic pentru cei 5.000 de participanți. În opinia sa, pavilionul expozițional are în jur de 15.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă în jur de 3 metri pătrați pentru fiecare participant.

„Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare. Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă”, a răspuns Florin Cîţu.

Fiecare delegat la congres va avea la dispoziție 1,4 metri pătrați

În realitate, conform informațiilor de pe site-ul Romexpo, întregul pavilion expozițional A, în care se va desfășura congresul PNL, măsoară 15.247 mp, partajată pe 4 niveluri.

În schimb, spațiul efectiv în care se vor afla cei 5.000 de delegați la congres măsoară doar 7.217 metri pătrați. Acest lucru înseamnă că fiecare participant va avea la dispoziție în jur de 1,4 metri pătrați, jumătate din cât a calculat Florin Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: