„Poziția adoptată de Partidul Socialiștilor Europeni de a considera blocate contactele cu Partidul Social Democrat este regretabilă și profund incorectă. Momentan vorbim doar de o poziție publică pentru că formal nu a fost luată nicio decizie la nivelul structurilor decizionale ale PES. Rațiunile electorale, informațiile insuficient verificate și lipsa de consultare a social democraților din România au condus la aceste discuții. Pentru a lua o decizie corectă prima regulă este să asculți toate părerile, pentru a clama nevoia de transparență este nevoie să lași poarta deschisă dialogului.

Cei aproape jumătate de milion de membri ai PSD au fost ignorați prin această poziție publică pentru că nu s-a oferit o șansă reală dialogului. La Madrid s-a decis începerea unor schimburi de opinie. Discuțiile au început, iar la nivel tehnic dialogul a fost unul constructiv, conform declarațiilor publice ale tuturor părților implicate.

Cei aproape jumătate de milion de social democrați nu au nevoie de aprobare pentru a-și cunoaște valorile și identitatea politică, la fel cum și cei peste 10.000 de membri PES activists România vor continua să militeze pentru o Europă socială. Partidul nostru are astăzi 126 de ani de istorie, a supraviețuit perioadelor grele ale dictaturilor impuse de extrema dreaptă și de comunism, și va continua politica sa social democrată pro-europeană care a condus la aderarea României la UE și NATO.

PSD va câștiga alegerile pentru Parlamentul European din România și va contribui activ la o dezbatere reală despre viitorul social democrației europene. După alegeri trebuie să luăm o decizie la nivel european cu privire la ce tip de social democrație ne dorim pe viitor. Va trebui să decidem între o politică, cu accente elitiste, care conduce la eșecul politic și o politică socială bazată pe apropiere de oameni și de nevoile lor. Social democrația europeană poate să supraviețuiască doar prin solidaritate și dialogul între membri săi. Partidul Social Democrat va continua să fie vocea rațiunii și a unei social democrații atașate de valorile sale fundamentale care au condus la construcția proiectului european.

În iunie suntem convinși că vom găsi cele mai bune soluții iar PSD va rămâne unul dintre principalele partide social democrate din Uniunea Europeană.”, arată PES Activists.

 Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanishev, a anunțat, în cadrul reuniunii liderilor socialiști la Bruxelles, că relațiile cu PSD, vor fi înghețate până la alegerile europarlamentare, se arată într-un comunicat postat pe site-ul PES.

 

Te-ar putea interesa și: