Evenimentul Zilei > Politica > PSD nu va susține moțiunea USR PLUS – AUR. Îndemnul lui Ciolacu: „Să susținem propria moțiune de cenzură”
PSD nu va susține moțiunea USR PLUS – AUR. Îndemnul lui Ciolacu: „Să susținem propria moțiune de cenzură”

PSD nu va susține moțiunea USR PLUS – AUR. Îndemnul lui Ciolacu: „Să susținem propria moțiune de cenzură”

PSD nu va susține moțiunea de cenzură inițiată de alianța formată din USR PLUS și Partidul AUR, împotriva lui Florin Cîțu, considerând că este doar o dispută pe ciolan.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj către liderii locali ai partidului, propunându-le să susțină propria moțiune de cenzură, iar nu pe cea a USR PLUS – AUR. Marcel Ciolacu s-a adresat social-democraților cu câteva ore înainte de Biroul Politic Național al partidului, programată pentru duminică la ora 12.00, conform stiripesurse.ro.

„De aceea, vă propun să susținem propria noastră moțiune de cenzură. Avem textul, avem semnăturile legale, avem tot. PSD nu este un partid care să stea cu mâna întinsă la absolut nimeni. Deciziile le luăm între noi, democratic și colegial. Și apoi le aplicăm toți! De aceea, opinia fiecăruia dintre dvs este importantă. Un lucru e cert: Cîțu trebuie să plece. Și odată cu el și Barna și Ghinea și Năsui. Toți!”, se arată în mesajul transmis de Marcel Ciolacu.

Mesajul lui Ciolacu nu face decât să confirme declarațiile sale și ale altor colegi de-ai săi, din spațiul public, potrivit cărora PSD nu va susține moțiunea alianței USR PLUS – AUR. Chiar dacă inițial Marcel Ciolacu a spus că parlamentarii PSD vor vota alături de USR PLUS și AUR pentru căderea guvernului, ulterior s-a răzgândit.

PSD se dezice de moțiunea USR PLUS și AUR

În mesajul transmis înainte de Biroul Național Politic, liderul PSD susține că cel mai pare partid din România nu trebuie să sară atunci când Dan Barna bate din palme.

„România se află din nou într-o situație extrem de complicată, din cauza haosului creat de două partide iresponsabile – USR și PNL, aduse la putere de Iohannis împotriva votului românilor. În timp ce facturile la energie și gaze se dublează, benzina se scumpește și prețurile la alimente cresc în fiecare zi, USR se ceartă pe bani și putere cu PNL. Asta e preocuparea lor, pentru că sunt total decuplați de realitate”, le-a transmis Marcel Ciolacu colegilor săi de partid, prin intermediul mesajului intern.

Ciolacu acuză lupta pentru ciolan din interiorul coaliției

Marcel Ciolacu susține că noua moțiune de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR nu reprezintă decât o parte a luptei pentru ciolanul puterii. El susține că această moțiune nu are nici o legătură cu problemele reale cu care se confruntă românii.

„Ce treabă are PSD cu lupta lor stupidă pe ciolan?! Ar trebui să sărim în sus când pocnește Barna din degete?! Să votăm repede o moțiune scrisă pe genunchi, care nu vorbește despre sărăcirea românilor și în care USR nu există?! Nu au avut nici măcar minima decență să ne trimită textul sau să discutăm pe marginea lui. Au crezut că ne forțează mâna și ne șantajează. PSD este cel mai mare partid din România și nu poate fi șantajat de nimeni!”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: