Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD domină Capitala în preferințele alegătorilor, conform ultimului sondaj. PNL a fost depășit de USR-PLUS
PSD domină Capitala în preferințele alegătorilor, conform ultimului sondaj. PNL a fost depășit de USR-PLUS

PSD domină Capitala în preferințele alegătorilor, conform ultimului sondaj. PNL a fost depășit de USR-PLUS

Un sondaj realizat de CURS arată că PSD se află pe prima poziție în preferințele alegătorilor, la mare distanță de alianța USR-PLU și de PNL.

Partidul Social Democrat (PSD) stă foarte bine în opțiunile alegătorilor din Capitală, la un an de la alegeri, conform unui sondaj realizat de CURS. La distanță mare merg cei de la PNL și alianța USR-PLUS. PSD are, conform acestui sondaj, un procent de 32%. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, USR-PLUS ar primi 25% din voturi, iar cei de la PNL s-ar alege cu 22%. Și AUR ar mai trece pragul electoral, pentru că ar obține un procent de 8%.

Pe ce segment de populație s-a făcut acest sondaj CURS

Segmentul de eșantionare la acest sondaj a fost: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Perioada de realizare: 19 – 23 iulie, 2021, conform ziarulprofit.ro.

Tot același sondaj arată faptul că actualul primar general, Nicușor Dan, are o activitate ce este percepută ca fiind proastă de către 56% dintre respondenți. De asemenea, 9% dintre participanți au spus că primarul general a avut o activitate foarte proastă.

Mulți dintre locuitorii Bucureștiului sunt dezamăgiți de Nicușor Dan

În cadrul aceluiași sondaj CURS, românii din București au mai fost întrebați despre viitorul Capitalei – dacă sunt de părere că Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție bună sau dimpotrivă. 66% dintre români au răspuns că Nicușor Dan îndreaptă capitala înspre o direcție greșită, în timp ce 25% dintre românii din municipiu consideră că București merge pe drumul bun.

Realizatorii sondajului CURS, care au colectat răspunsuri despre activitatea primarului Nicușor Dan în perioada 19-23 iulie 2021, au solicitat românilor să-și exprime părerea și cu privire la acțiunile de deratizare și dezinsecție, ce au avut loc în municipiul București.

Dintre respondenții sondajului, 45% au fost de părere că acțiunile s-au desfășurat ”prost”. Alți 39% dintre rezidenți au considerat că acțiunile de deratizare și dezinsecție s-au făcut ”foarte prost”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: