Evenimentul Zilei > Politica > PSD a pregătit strategia pentru Diaspora. Discuții importante la nivel înalt. S-au aflat candidații din umbră
PSD a pregătit strategia pentru Diaspora. Discuții importante la nivel înalt. S-au aflat candidații din umbră

PSD a pregătit strategia pentru Diaspora. Discuții importante la nivel înalt. S-au aflat candidații din umbră

Lista PSD pentru alegerile europarlamentare nu a fost încă finalizată, dar există câteva nume vehiculate pentru locurile eligibile. După ce au apărut în presă nume precum Claudiu Manda, Florin Iordache, Rovana Plumb sau jurnalista Carmen Avram, PSD a pregătit o strategie și pentru atragerea voturilor din Diaspora. Strategia candidaților „independenți” este în plină desfășurare.

PSD încearcă să rupă din voturile Diasporei, dar nu sub sigla partidului pentru că nu obțin foarte multe voturi de la acest segment al electoratului . PSD a reușit să se orienteze foarte repede și a început de acum câteva luni strategia pentru candidații „independenți”.

În seara zilei de 2 martie 2019, comunitatea românească din Nurenberg s-a întâlnit cu Secretarul de Stat Lilla Debelka din cadrul Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, cea care ar putea fi chiar candidatul independent susținut de către Partidul Social Democrat.

La această întâlnire au mai fost prezenți: senatorul Dan Manoliu – Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, senatorul Ion Hadârcă – membru al Comisiei Comune pentru Integrarea Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, deputatul Radu Nicolae-Sebastian-Valentin, secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Dobrovie Matei-Adrian, deputatul Nicolae Georgescu – membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, informează Jurnalul de Craiova.

Lista PSD nu a fost încă stabilită, dar există câteva nume vehiculate pentru locurile eligibile pentru fotoliul de europarlamentar. Liviu Dragnea a declarat că viitorii europarlamentari PSD trebuie se fie patrioți, să se lupte pentru interesele României și să cunoască o limbă sde circulație internațională. Acesta a anunțat că îl susține pe Liviu Dragnea. Un alt nume vehiculat este și cel al lui Florin Iordache. După ce PNL a încercat să îl coopteze pe jurnalistul Rareș Bogdan pentru a deschide lista de candidați, PSD pare că încearcă aceeași strategie. Partidul condus de Liviu Dragnea poartă negocieri cu jurnalista Carmen Avram, soția lui Adrian Ursu. Dragnea a anunțat că lista va fi finalizată în intervalul 15- 20 martie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: