Membrii de partid care au participat sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, au epuizat, în câteva ore, un stoc de cărți despre tainele serviciilor secrete.
În holul principal al Sălii Palatului din București a fost amplasat, sâmbătă, un stand cu zeci de volume. PSD-iștii au cumpărat cărți despre asteroizi, George Enescu și Transfărărășan, dar și despre istoria evreilor, filosofia chineză, Casa Poporului sau memorii din fotbal.
Vânzătorii au spus EVZ că delegații de la Congresul PSD au cumpărat cel mai repede și au epuizat, încă dinainte de începerea evenimentului, o „Istorie a serviciilor secrete românești de la Burebista până la Mihai Viteazul”. Cartea care s-a vândut ca pâinea caldă la Congresul PSD este scrisă de fostul general Marian Ureche și relatează activitatea de spionaj încă de pe vremea popoarelor antice.
La mare căutare la Congresul PSD a mai fost o carte semnată de un fost general al Serviciului de Informații Externe (SIE), Vasile Maierean, intitulată „Jos masca, seniori! Lumea secretă a ofițerilor acoperiți”.
„În anul 1968, a fost programată și invadarea României. Informații inedite din interiorul serviciilor speciale ale României”, scrisă de Neagu Cozma și Ion Stănescu, precum și un volum de confesiuni al colonelului (r) Ion Budunescu despre „Băieții cu ochii albaștri”, au făcut și ele deliciul membrilor de partid, au mai relatat vânzătorii pentru EVZ.
Ceaușescu
Viața privată a lui Nicolae Ceaușescu a stârnit și ea interesul social-democraților. Autorul cu cele mai multe titluri la standul din Congresul PSD a fost șeful protecției familiei prezidențiale Nicolae și Elena Ceaușescu, colonel (r) Adrian Eugen Cristea, care povestește în cărțile „Familia Ceaușescu și Direcția a V-a”, „A fi sau a avea” și „Cădere hotărâtă” amănunte picante din viața de zi cu zi a fostului cuplu prezidențial.
Maghiarii
La Congresul PSD s-a vândut o carte de „extremismul maghiar” din România, în contextul în care președintele UDMR, Kelemen Hunor, ținea un discurs la Congres. Volumul cumpărat de PSD-iști se numește „Calvarul. Istoria și natura extremismului naționalist maghiari. Reflectat în lucrările unor scriitori și publiciști, români și străini”, autor - Dr.Gheorghe Rațiu.