Editura Evenimentul si Capital

PSD, zodia dezastrului pentru România. Cifrele care arată marele eşec al lui Dragnea. Alertă socio-economică

Autor: | | 0 Comentarii | 5196 Vizualizari

Președintele PNL – l-am numit pe Ludovic Orban – susține, într-un comunicat remis redacției, că bugetul prezentat de guvernul PSD-ALDE este de-a dreptul… science-fiction.

Vă prezentăm declarațiile lui Ludovic Orban.

“Un buget science-fiction pentru că se bazează pe niște ficțiuni în ceea ce privește bazele acestui buget, respectiv o rată a inflației de 2,8. Să ne aducem aminte că rata anuală a inflației care era aproape zero în momentul în care PSD-ALDE s-au instalat la guvernare a ajuns la un nivel extrem de ridicat, 5,4 rata anualizată și la ora actuală este 4,6 rata anualizată în condițiile în care leul s-a prăbușit, în condițiile în care vor avea loc scumpiri în lanț datorate creșterii costurilor cu energie electrică, cu gazul natural.

Evident că vom avea un puseu inflaționist și evident că rata inflației propusă în acest buget, respectiv 2,8% este science-fiction, este o minciună. Cursul de schimb euro-leu, deși era 4,76, în proiectul de buget este stabilit un euro 4,67 care este chiar mai mult decât science-fiction, este o minciună gogonată pentru că tendința va fi de slăbire în continuare a leului pentru că fenomenele negative care se petrec în economie, cu siguranță vor afecta și puterea leului și implicit vor duce la continuarea scăderii leului în raport cu euro. De asemenea, tot ca o premisă falsă este și creșterea economică de 5,5%.

Cum poți să îți asumi o asemenea creștere economică de 5,5% în condițiile în care toate prognozele făcute de instituții internaționale de prestigiu indică o creștere economică de maxim 4% deși, cel mai probabil, această creștere economică nu va depăși 3,5%. Ori este clar că toate cifrele sunt puse din burtă în aceste condiții, toate cifrele incluse în buget reprezintă niște minciuni, așa cum au reprezentat și în bugetele pe anii anteriori, în special sumele alocate pentru investiții și sumele alocate pentru educație reprezintă niște minciuni.

De asemenea, în ceea ce privește programul de înzestrare a Armatei, Guvernul nu și-a îndeplinit obligațiile, Guvernul nu a avut capacitatea să cheltuiască 2% din PIB pentru Apărare, pentru susținerea programului de înzestrare, toate procedurile de achiziții sunt blocate.

Să vii și să spui, de exemplu, că vei crește investițiile în condițiile în care din 2012 până astăzi nivelul investițiilor a fost într-o continuă scădere și în mare parte creșterea economică are de suferit din cauza investițiilor, mi se pare o nouă minciună gogonată care nu stă în picioare și care nu poate fi susținută.

În ceea ce privește bugetele locale, aici lucrurile sunt clare. Anul trecut Guvernul a jefuit comunitățile locale confiscând, practic, din bugetele locale la bugetul de stat o sumă de peste 7,5 miliarde lăsând în aer programe de investiții, lăsând în aer proiecte la care era necesară cofinanțare, lăsând în aer o mulțime de servicii publice asigurate către cetățeni, care nu și-au îmbunătățit calitatea iar anul acesta, deși Guvernul minte că alocă cele mai mari

Cu siguranță. Am avut o discuție, specialiștii PNL se vor întruni în această dimineață. Probabil în cursul zilei de astăzi vom prezent o primă poziție publică legată de proiectul de buget și de asemenea, vom lucra împreună cu celelalte Comisii ale partidului, Comisia de educație, Comisia de sănătate, Comisia de cultură, de cercetare, vom lucra pentru a pregăti amendamente de substanță care, într-adevăr să poată realiza o îmbunătățire a acestui buget și mai ales, o folosire a bugetului ca un instrument de creștere economică sănătoasă și de dezvoltare”.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI