Se achită primele 30 de mii de decizii din cele 33 de mii recalculate. Se achită diferenţele începând cu data de 1 octombrie 2018, urmând ca activitatea de recalculare a legii 221 să fie continuată, astfel încât, până la 30 septembrie 2019 să închidem această recalculare.

De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoare punctului de pensie majorat cu 15 la sută, cu valoarea de la 1100 la 1265 de lei”, a declarat Budăi la România TV.

Pentru a elimina incertitudinile cu privire la categoria de pensionari care beneficiază sau nu de această recalculare ministrul Budăi a declarat că, în urma unei discuții cu președintele PSD Liviu Dragnea și cu premierul Viorica Dăncilă, s-a decis ca toți ceilalți pensionari, până la 100.000, să primească o înștiințare acasă, în cel mult o lună, ca să știe fiecare cine va primi decizia până la 1 septembrie și să ieșim odată din acest amalgam al discuțiilor”, a mai explicat ministrul, scrie botoseanul.ro.

Amintim că la începutul lunii, atât PSD cât și Poșta Română au fost protagoniștii unui scandal de mare amploare. Mai exact, în spațiul public au apărut informații conform cărora factorii poștali ar fi obligați să distribuie materiale de campanie în contextul alegerilor europarlamentare pentru PSD.

În replică, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției noastre, Poșta Română a declarat că, în contextul alegerilor europarlamentare, a trimis oferte ficărei formațiuni politice pentru promovarea materialelor de campanie, dar până în prezent doar reprezentanții PSD au solicitat serviciul.

„În acest sens, în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poşta Română a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus si Postcatalog). De altfel, oferta detaliată de marketing se regăseşte şi pe site-ul Poştei Române. Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei”, scria în comunicatul respectiv.

„Poşta Română distribuie materialele de informare PSD pe baza unui contract comercial plătit. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului Postmesager Plus. Contravaloarea contractului a fost deja virată companiei. În concluzie, salariaţii poştali nu sunt obligaţi să distribuie materiale de campanie!”.

 

Te-ar putea interesa și: