PSD a depus o cerere în anulare la Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18.00. Restricţia este una aberantă, ca şi cea referitoare la interzicerea circulaţiei după ora 20.00, de altfel, susțin reprezentanți ai partidului. Potrivit deputatei Cristinei Elena Dinu, “nimic din ceea ce anunţă prim-ministrul pe sticlă nu are fundament în realitate. Nici creşterea investiţiilor, nici finanţările din fonduri europene, nici evoluţia economică mai bună decât a celorlalte ţări ale Uniunii Europene”.
Deputata PSD Georgeta-Carmen Holban susține că decizia Partidului Social Democrat de a contesta în instanţă închiderea magazinelor la ora 18.00 este justificată şi bazată pe lipsa evidentă de motivare a impunerii.
“Efectele acestei măsuri sunt vizibile şi incontestabile: până la ora închiderii, aglomeraţia din magazine este infernală, cozile sunt uriaşe, oamenii stau înghesuiţi unul în altul, iar pericolul de îmbolnăvire cu virusul ucigaş nu se diminuează, ba dimpotrivă! (...)
Principala obiecţie împotriva acestei măsuri este că în elaborarea HG 348 nu s-a avut în vedere, în niciun fel, o documentare şi o analiză ştiinţifică preliminară sau vreun studiu de impact, care să furnizeze informaţii relevante privind efectele măsurilor preconizate asupra sănătăţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor.
Aceste decizii nu sunt susţinute nici măcar de reprezentanţii partidelor de la guvernare, care se învinovăţesc între ei şi au ajuns chiar să ceară oficial renunţarea la noile interdicţii.
Românii nu sunt mai protejaţi respectând restricţiile existente în prezent, ci, din contră, ne-am întors practic de unde am plecat, în martie anul trecut, iar sănătatea le este pusă acum mai mult în pericol prin favorizarea răspândirii virusului”, a declarat deputata PSD.
Potrivit acesteia, ceea ce se întâmplă la momentul actual în România seamănă din ce în ce mai mult cu o formă mascată de dictatură. “Oamenii sunt obligaţi să respecte cu sfinţenie tot ceea ce li se năzare guvernanţilor, dar ce să vezi, reprezentanţii Executivului „Nu se poate” nu au nicio regulă şi nicio oprelişte. Precum a văzut toată ţara, miniştrii actualului guvern dau tonul la nerespectarea prevederilor legale, sfidându-i pe români, nepurtând masca în diverse împrejurări şi apoi cerând să fie amendaţi, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic grav!”, s-a exprimat Georgeta-Carmen Holban.
Combaterea pandemiei este un bun paravan pentru a ascunde proasta guvernare şi un examen picat cu brio de acest Executiv. Perspectivele sunt sumbre, atât pentru oameni, cât şi pentru agenţii economici, mai ales că restrângerea nemotivată şi inutilă a drepturilor fundamentale creează haos, aşa cum, potrivit deputatei PSD, au dovedit şi protestele din ultimele zile.
“Peste tot în lume, pandemia este principala preocupare a guvernelor! În România, pandemia este tratată de partidele de la putere ca un soi de joacă, un fel de baba-oarba, cu şi pe nervii populaţiei. De parcă nu ar fi suficiente daunele umane şi economice de până acum şi mai trebuie turnat din gazul nepriceperii peste focul nemulţumirii!”, a conchis Georgeta Holban.
Guvernul „Nu se poate” a îngheţat ţara în plină primăvară
Potrivit Cristinei Elena Dinu, “nimic din ceea ce anunţă prim-ministrul pe sticlă nu are fundament în realitate. Nici creşterea investiţiilor, nici finanţările din fonduri europene, nici evoluţia economică mai bună decât a celorlalte ţări ale Uniunii Europene”.
“Este de neconceput cum îşi imaginează guvernul lui Iohannis, Cîţu şi Barna că prosteşte o ţară-ntreagă, fără să clipească! Carevasăzică, executivul de dreapta are o activitate atât de laborioasă şi remarcabilă încât toţi românii se înfruptă cu lapte şi miere, câinii au colaci în coadă şi nivelul de trai a depăşit cu mult standardul celor mai evoluate ţări europene!”, a spus deputata PSD.
Nivelul datoriei publice înregistrează creșteri, ajungând să fie de aproape jumătate din PIB.
“Dacă PSD a preluat datoria publică la 37% din PIB şi a lăsat-o la 35%, în 2019 când a plecat de la guvernare, PNL a dus acest indice extrem de important pentru prezentul şi viitorul ţării la 48% din PIB. Acest fapt înseamnă că ţara noastră are un nivel al îndatorării atât de ridicat încât, pentru a echilibra cât de cât situaţia, vor avea de suferit toţi românii zeci de ani de acum înainte.
Pentru reprezentanţii „guvernului meu” acest indicator nu prea contează însă, în condiţiile în care împrumuturile girate din banii fiecărui contribuabil nu se regăsesc în investiţii publice substanţiale, iar salariile, pensiile şi alocaţiile copiilor au fost îngheţate. La fel cum a îngheţat şi educaţia, pauza totală a şcolilor timp de o lună fiind unicat în lume, la fel cum a îngheţat şi sănătatea, unde nu se găsesc soluţii de a se ajunge la numărul de paturi despre care se spunea anul trecut că deja existau în secţiile ATI”, a evidențiat Cristina Elena Dinu.