Evenimentul Zilei > Politica > PSD a cerut jumătate din ministere și secretariatul Guvernului. Dâncu e în cărti pt dezvoltare. Pe cine vrea la Transporturi
PSD a cerut jumătate din ministere și secretariatul Guvernului. Dâncu e în cărti pt dezvoltare. Pe cine vrea la Transporturi

PSD a cerut jumătate din ministere și secretariatul Guvernului. Dâncu e în cărti pt dezvoltare. Pe cine vrea la Transporturi

PSD a cerut jumătate din ministere la negocierile de marți seara de la Vila Lac, între care finanțe, transporturi și interne, au spus sursele pentru EVZ.

UPDATE. Din ultimele informații, Vasile Dâncu e ”în cărti” pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație. Marcel Ciolacu ar fi vice-premier, iar Sorin Grindeanu președinte al Camerei Deputaților.

————————————————————————————————————————

În plus, Evz a aflat și ce nume este vehiculat să preia portofoliul de la transporturi. Este vorba despre deputatul PSD Marian Mina, Vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor.

Mina a fost una dintre cele mai critice voci față de guvernarea Drulă de la Transporturi și a avut de mai multe ori luari de poziție virulante față de măsurile – sau mai bine lipsa unor măsuri și strategii concrete ale ministrului USR.

Una dintre teme a fost nefinalizarea Autostrăzii Sibiu – Pitești, autostradă care ar putea lega Dobrogea, Portul Constanța și litoralul românesc cu Europa de Vest.

La finalul lui august, Mina l-a acuzat pe Cătălin Drulă de trafic de influență după ce și-a impus favorita la conducerea APDF Giurgiu.

Impas la negocieri

Pentru moment, negocierile au eșuat din cauza opoziției vehemente a președintelui PNL, Florin Cîțu, care a cerut în continuare sprijin pentru guvern minoritar, o variantă pe care PSD nu o susține.

Din delegația prezentă la Vila Lac au făcut parte președintele PSD Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, iar președintele PNL, Florin Cîțu, se află împreună cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că există o opinie clară în partid de a nu susține un guvern minoritar. „Există o opinie clară de a nu susține un guvern minoritar”, a declarat Marcel Ciolacu, când a sosit la sediul PSD.

Întrebat ce părere are despre faptul că liderul PNL, Florin Cîțu, se opune formării unui guvern cu PSD, Ciolacu a replicat „Credeți că domnul Florin Cîțu e decizional în ceea ce privește ce se întâmplă acum în România?”