PSD a amuţit după arestarea lui Voicu

Arestarea senatorului Cătălin Voicu i-a lăsat „muţi” şi „surzi” pe foştii săi colegi de partid.

Liderii PSD, mai ales cei care au avut „tangenţe” cu Voicu, s-au ferit să comenteze decizia Înaltei Curţi.

Viorel Hrebenciuc, considerat unul dintre şefii lui Cătălin Voicu şi cel care l-a propus ministru de interne, nu a vrut să comenteze deloc subiectul, deşi dosarul de la DNA îl califica recent drept o hărţuire politică. La fel a păstrat tăcerea şi Mircea Geoană, cel care l-a susţinut pe Voicu să ajungă demnitar.

Nicio reacţie a fost răspunsul vicepreşedintelui PSD Dan Nica, fost ministru de interne, în mandatul căruia oamenii lui Voicu au primit funcţii de conducere la vârful ministerului. Cât despre senatorul Alexandu Mazăre, şi el actor în dosarul „Voicu”, se poate spune că s-a dat la fund de tot. Din momentul în care au apărut stenogramele discuţiilor dintre el şi Voicu nici măcar n-a mai dat pe la Senat.

Ponta: no comment

Ion Iliescu, în mandatul căruia Cătălin Voicu a lucrat la Palatul Cotroceni, în funcţia de consilier la Departamentul de securitate naţională, a preferat o reacţie laconică. „Nu comentez decizia instanţei”, a răspuns el întrebat dacă i se pare justificată decizia de arestare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a rezumat la un sec „no comment”, refuzând orice altă declaraţie. De altfel, după suspendarea din partid a lui Voicu, Ponta a dat de înţeles că dosarul acestuia nu mai reprezintă o problemă a PSD.

Marian Vanghelie, auto-declarat şef şi prieten cu Voicu, cel care l-a făcut senator de Ferentari şi care s-a luptat să-l facă şef la Interne, nu a vrut să comenteze nici el decizia de arestare, sugerând însă că presiunea publică a avut o contribuţie importantă.

„Sper să-şi dovedească nevi novăţia când se va judeca pe fond. Una e să fie judecat pe fond şi alta e să fie judecat sub presiunea publică”, a spus Vanghelie.

„Una e să fie judecat pe fond, alta e sub presiunea publică.“, MARIAN VANGHELIE, vicepreşedinte PSD