Evenimentul Zilei > Monden > Prozatorii MAI. Traian Berbeceanu se luptă în cărți cu Marian Godină
Prozatorii MAI. Traian Berbeceanu se luptă în cărți cu Marian Godină

Prozatorii MAI. Traian Berbeceanu se luptă în cărți cu Marian Godină

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, s-a lansat în galeria ilustră a scriitorilor. Fostul polițist a primit o sumă impresionantă pe „drepturi de autor”, umilindu-l cu succesul său pe un alt polițist cuprins de taina condeiului Marian Godină.

 

Potrivit propriei declarații de avere, Traian Berbeceanu a obținut din drepturi de autor suma de 205.706 lei în anul 2019, ceea ce înseamnă peste 17.000 lei pe lună. Cum Berbeceanu nu a specificat sursa venitului, se presupune că aceasta a fost obținut din vânzarea cărții inspirate chiar din viața lui.

Marian Godină, care a publicat o carte la aceeași editură, a declarat un câștig ceva mai mic, adică 15.537 lei, deși, aparent, acesta pare să fie ceva mai popular decât Berbeceanu.

În cazul noului prefect al Capitalei, banii din drepturi de autor au reprezentat principala sursă de venit pe anul trecut. Berbeceanu a încasat o pensie din partea MAI de 88.000 lei (aproximativ 7.300 lei pe lună) și alți 6.000 lei tot de la Ministerul Afacerilor Interne.

Două mașini vândute ieftin

În altă ordine de idei, Traian Berbeceanu a mai trecut în declarația lui de avere un apartament de 73 mp pe care-l deține împreună cu soția lui în Deva și un teren de 770 mp la țară. El mai deține două automobile și o remorcă și mai vândut două mașini pentru 800, respectiv 700 euro. Traian Berbeceanu mai are un credit de 15.000 euro la o bancă pe care l-a luat în urmă cu 10 ani și n-a reușit să-l achite nici până în prezent. Soția lui Traian Berbeceanu este angajat al ISJ Hunedoara și a obținut, anul trecut, 73.209 lei (6.100 lei pe lună).

În România, nu există un top al celor mai bine plătii autori de carte, dar sunt mulți scriitori care se plâng de faptul că nu se poate trăi doar din această meserie. Pe de altă parte, există și autori consacrați care au reușit să strângă o adevărată avere din vânzări de carte.

Actualul prefect, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Alba, Berbeceanu a devenit cunoscut pentru anchetele împotriva interlopilor din vestul țării, dar mai ales după ce a fost reținut și anchetat de DIICOT, care a pretins atunci că ar fi sprijinit o grupare criminală.

Însă Berbeceanu a fost achitat când judecătorii au stabilit că a fost victima unei înscenări de manual.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: