Evenimentul Zilei > Justitie > Proxeneții „șeici” acționează în forță! Unul dintre ei a vrut să mituiască un procuror! A fost arestat pe loc!
Proxeneții „șeici” acționează în forță! Unul dintre ei a vrut să mituiască un procuror! A fost arestat pe loc!

Proxeneții „șeici” acționează în forță! Unul dintre ei a vrut să mituiască un procuror! A fost arestat pe loc!

Unul dintre interlopii din Dej, arestat la începutul acestui an, în celebrul dosar al „proxeneților șeici”, a fost rearestat pentru dare de mită.
În cursul zilei de miercuri, un judecător de la Tribunalul Cluj a emis mandat de arestate pe numele lui Călin Man (foto stânga alături de Cosmin Pop, arestat în martie în același dosar – n.n.), pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Cu alte cuvinte,spun surse judiciare, proxenetul ar fi purtat discuții cu un polițist de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj, care se ocupa de dosar, în sensul mituirii procurorului pentru a da o soluție de clasare a urmăririi penale, în cazul său.

Surse judiciare susțin că la dosar există probe în sensul în care persoana acuzată de proxenetism a purtat discuții pentru oferirea sumei de 15.000 de euro, bani care să ajungă la procurorul de caz. Aceleași surse judiciare au declarat pentru EvZ, că procurorul anchetator a cerut imediat arestarea lui Man, când a auzit despre ce anume vorbește acesta.

Călin Man a fost arestat în luna martie 2020, pentru comiterea infracțiunii de proxenetism. Între timp el a fost eliberat și plasat în arest la domiciliu și apoi control judiciar.

Își cumpărau doar mașini de 400.000 de euro

Bărbatul face parte din gruparea ”proxeneților șeici”, poreclă dată deoarece aceștia trăiau pe picior mare în urma exploatării unor femei care practicau prostituția. Liderul acestor acuzați de proxenetism este un anume Cosmin Pop, zis ”Șarpele nebunu”.

În actele de la dosarul penal prin care cei șase proxeneți au fost arestați, în luna martie pentru proxenetism, se face referire la banii pe care fetele i-au câștigat pentru aceștia. Cei mai bogați erau Cosmin Pop și Codin Pop, sumele vehiculate în cazul acestora fiind de milioane de euro.

De exemplu, una dintre fete Alexandra G. a mers la Viena să se prostitueze în perioada 11-15 decembrie 2019, iar după doar patru zile i-a trimis lui Cosmin Pop suma de 2.000 de euro. Acesta avea cardul de la contul fetei și scotea banii după bunul plac.

Un alt exemplu se referă tot, proxenetul Cosmin Pop care și-a cumpărat un autoturism de lux de la Nicolae Alexandru Bodi, iubitul Biancăi Drăgușanu. Un Rolls Royce Wrait în valoare de 400.000 de euro. ”Ratele sunt achitate cu bani obținuți de pe urma practicării prostituției de către numitele Cristina P. și Alexandra G., trebuie observate transferurile de bancare. În continuare, arăt că din contul numitei Alexandra G. s-a transferat lui Bodi Alexandru Nicolae, în data de 14 august 2018 suma de 4.080 euro, reprezentând rată Rolls Royce DJ 935 … iar în data de 22.09.2019 s-a transferat suma de 2.045 euro către Bodi Alexandru Nicolae, reprezentând jumătate rată Rolls Royce DJ 935.

Proxenetul șomer cu rulaje de sute de mii de euro

În actele bancare, Pop Cosmin era trecut șomer. La un moment dat, în cursul anului 2019, Cristina P. este chemată la bancă pentru a vedea modalitatea în care proxenetul ”rotește” sume de ordinul sutelor de mii de euro. Fata a putut proba că a primit din prostituție, în doar doi ani, de la o singură persoană, un austriac, peste 250.000 de euro, bani pe care i-a trimis proxenetului din România.

„În data 23.01.2020, ora 12.56, Pop Cosmin a vorbit la telefon cu P. Cristina care fusese anterior la bancă. Aceasta din urmă i-a transmis că au fost câteva verificări din partea băncii, întrucât figura ca șomer, dar avea tranzacții de sute de mii de euro și au verificat eventuale fraude. Susnumita a menționat că i-a transmis reprezentantului băncii că a primit banii de la un iubit din Austria ( cel mai probabil făcând referire la numitul Heinz D., care plătea contravaloarea actelor sexuale întreținute, așa cum rezultă din extrasele de cont – contul de Euro deschis la … pe numele lui P. Cristina, care în total i-a trimis 269.500 de euro, în perioada 2016-2019.