Evenimentul Zilei > International > „Provocările” de pe TikTok au pus în stare de alertă poliția. Va ajunge și în România această nebunie? VIDEO
VIDEO

„Provocările” de pe TikTok au pus în stare de alertă poliția. Va ajunge și în România această nebunie? VIDEO

"Provocările" lansate pe platforma chinezească TikTok se răspândesc cu viteza luminii în rândul copiilor și adolescenților din întreaga lume.

Unele dintre aceste „mode” au stârnit îngrijorarea poliției britanice. E vorba, de pildă, de videoclipurile postate pe TikTok cu hashtagul „beanbandits”. În filmulețele postate, copii și adolescenții se distrează aruncând conținutul unor conserve de fasole peste mașinile sau casele vecinilor.
În Marea Britanie această „tendință” a căpătat asemenea proporții, încât ofițerii de poliție din West Yorkshire au cerut angajaților din magazinele alimentare să fie atenți la tinerii care cumpără cantități mari de fasole la conservă. De asemenea, părinții au fost înștiințați să-și supravegheze copiii și să nu-i lase să sustragă conservele din bucătărie.

Poliția din Surrey a raportat în august mai multe incidente de acest fel. „Ofițerii locali au primit informații despre mai multe incidente în localutatea Wonersh în care fasole și alte alimente au fost aruncate peste noapte peste ușile din față și mașinile localnicilor. Victimele sunt foarte supărate din cauza acestui comportament inacceptabil.” În ciuda măsurilor luate, din ce în ce mai mulți localnici își găsesc mașinile, gardurile și ușile mînjite.

Pericol major pe TikTok

Dacă provocare „beanbandits” e, până la urmă, o năzdrăvănie fără urmări grave, o altă provocare amenință să facă numeroase victime. Sub hashtagul „Milk Crate Challenge” utilizatorii TikTok se filmează în vreme ce escaladează o piramidă de navete de lapte. Polițiștii și medicii din Statele Unite sunt extrem de îngrijorați de această modă. S-au lansat mai multe apeluri către copii și adolescenți de a nu lua parte la această provocare după ce un număr de utilizatori au ajuns la spital.

Shawn Anthony, un chirurg ortoped la spitalul Mount Sinai din New York, a declarat pentru Washington Post că urmările unui accident pot fi foarte grave. „Este chiar mai rău decât să cazi de pe o scară. Este foarte dificil să eviți căderile pe care le-am văzut în aceste videoclipuri”, scrie ziarul britanic Daily Express.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: