Scandal la protestul de la Afumați. A fost blocată circulația

Proteste fermieri. Sursa foto: Facebook

Răsturnare de situație la protestul programat să aibă loc în București, în Piața Constituției. Deși se anunța un protest cu 200 de utilaje și peste 5.000 de oameni, situația din teren e complet diferită.

Update: A ieșit scandal la protestul ținut la marginea Capitalei. Jandarmii au intervenit după ce mai multe persoane au vrut să blocheze circulația pe ambele sensuri. Protestatarii nu vor să aibă de-a face cu grupul care a provocat agitație în Afumați și suspectează că au fost trimiși acolo să creeze haos.

Câțiva protestatari au ieșit în stradă și au întins un drapel al României care a blocat circulația.

Update:

Peste 200 de utilaje erau avizate să vină în Piața Constituției la protest, însă la fața locului un singur camion cu un tractor pe platformă și-a făcut apariția. În schimbul celor 5.000 de participanți, în fața Parlamentului sunt doar patru oameni.

Dănuț Andruș, unul dintre reprezentanții fermierilor, a transmis de la Afumați, unde mai mulți agricultori s-au strâns, că nu vede necesitatea prezenței lor la protestul organizat în Piața Constituției, deoarece acesta e mai degrabă un protest politic.

Update:

Mai mulți fermieri și transportatori au anunțat că nu vor lua parte la protestul din Piața Constituției, deoarece acesta e unul politic, iar ei nu vor să fie implicați, potrivit digi24.

Astfel, mai multe persoane se vor strânge la Afumați pentru a protesta, în a 12-a zi de manifestații.

De altfel, un singur camion s-a înscris și a fost autorizat să participe la protestul din București. Cererea pentru acesta a fost depusă la Primăria Capitalei de avocatul Dianei Șoșoacă și astfel mulți l-au caracterizat ca pe unul politic.

Știre inițială:

Primăria Capitalei a aprobat desfășurarea acestui miting de protest, estimând participarea a 200 de vehicule și până la 5.000 de persoane. Această manifestare reprezintă un moment important pentru exprimarea nemulțumirilor fermierilor și transportatorilor și este esențială pentru menținerea dialogului civic și a ordinii publice în București.

Protestul transportatorilor de azi, duminică, 21 ianuarie 2024. Capitala României va fi martora unui protest amplu organizat de fermieri și transportatori. Între orele 9:30 și 22:00. Primăria Capitalei a anunțat itinerariile vehiculelor, care vor ajunge în Piața Constituției, locul principal al manifestației. Este un protest organizat de avocatul Dianei Șoșoacă, iar George Simion a încercat să se lipească de acesta. RCA excesiv de mare este unul din motivele protestului. Dar nu numai.

Evenimentul începe cu adunarea vehiculelor, între orele 6:00-6:30, pe Șoseaua Alexandriei, în zona dintre Șoseaua de Centură și Șoseaua București Măgurele, unde vor fi parcate până la 100 de tractoare și 100 de capete tractor de TIR. Traseul vehiculelor spre Piața Constituției, între orele 6:30-7:00, include Șoseaua Alexandriei, Calea Rahovei, Bulevardul Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie și Bdul. Libertății.

Deplasarea se va desfășura în conformitate cu regulile de circulație, fără a restricționa traficul. Jandarmeria Capitalei va coordona parcarea și va supraveghea ordinea pe durata întregului protest. Între orele 8:30 și 9:30, participanții vor ajunge pe jos în Piața Constituției, unde va avea loc mitingul de protest propriu-zis până la ora 22:00, urmat de dispersarea participanților până la ora 23:00.

Protestul transportatorilor în Piața Constituției

Jandarmeria Capitalei a anunțat că, din 21 până în 23 ianuarie 2024, se vor lua măsuri pentru asigurarea securității și ordinii publice. Accesul în Piața Constituției va fi permis doar vehiculelor autorizate de organizatori până la data de 20 ianuarie, ora 16:00. Zona va fi împărțită în două sectoare: parcarea vehiculelor și zona destinată manifestanților.

Participanții sunt sfătuiți să adopte un comportament civilizat, să urmeze indicațiile forțelor de ordine și să evite conflictele. De asemenea, sunt recomandați să nu aducă bagaje sau genți voluminoase. Participarea la contramanifestații în același timp și loc cu adunările publice declarate se consideră contravenție. Poate fi sancționată cu amenzi între 500 și 5.000 de lei.

Jandarmeria reamintește că este interzisă participarea la protest cu arme, materiale explozive. Sau cu substanțe iritant-lacrimogene, dispozitive pentru șocuri electrice sau alte obiecte periculoase. Vor fi efectuate fotografii și filmări operative pentru descurajarea și documentarea oricăror acțiuni antisociale.