Evenimentul Zilei > International > Protestele din Bulgaria aruncă în aer traficul de la frontieră. Măsură de urgență la granița României
Protestele din Bulgaria aruncă în aer traficul de la frontieră. Măsură de urgență la granița României

Protestele din Bulgaria aruncă în aer traficul de la frontieră. Măsură de urgență la granița României

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, din cauza protestelor violente care au loc în Bulgaria, traficul rutier este îngreunat

Pentru autoturismele care vor să tranziteze țara vecină au fost stabilite rute alternative.

„Ca urmare a unor acţiuni de protest desfăşurate pe teritoriul Bulgariei în data de 02.09.2020, în intervalul orar 09:30-20:00, trecerea autoturismelor care intră/ies din Bulgaria prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse va fi organizată pe rute alternative”, a transmis, miercuri, CNAIR.

Astfel, traficul rutier se va desfăşura îngreunat în zona PTF Giurgiu şi operatorilor de transport li se recomandă să utilizeze, în măsura în care este posibil, şi celelalte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria: PTF Turnu Măgurele – Nikopol; PTF Bechet-Orjahovo; PTF Calafat – Vidin; PTF Ostrov – Silistra; PTF Negru Vodă – Kardam.

„Rugăm participanţii la trafic să manifeste înţelegere faţă de situaţia creată şi îi asigurăm de faptul că CNAIR va intensifica ritmul activităţilor specifice, astfel încât, după încheierea acţiunilor de protest, traficul să fie fluidizat cât mai rapid”, au spus reprezentanţii CNAIR.

Mii de manifestanți s-au adunat miercuri în faţa parlamentului de la Sofia, cerând demisia premierului Boiko Borisov.

În urma ciocnirilor violente între manifestanți și forțele polițienești mai multe persoane au fost reținute din rândul manifestanților.

Șeful poliţiei din Sofia, Gheorghi Hagiev a afirmat că aproximativ 20 de polițiști au fost afectați din cauza unor substanțe necunoscute aruncate de protestatari.

Protestul a avut loc cu ocazia primei şedinţe din sesiunea parlamentară, după vacanţa de vară a deputaţilor.

Protestatarii au afirmat că este vorba de „Marea Revoltă Naţională” ca reacţie la intenţia guvernului de a redacta o nouă Constituţie. Ei l-au acuzat pe Borisov, care exercită al treilea mandat de prim-ministru, că nu a reuşit să combată corupţia care subminează statul de drept din cea mai săracă ţară a Uniunii Europene.

Preşedintele Rumen Radev a cerut în parlament demisia lui Borisov şi a guvernului de centru-dreapta condus de acesta şi a făcut apel la deputaţi să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei.

„Nu lipsa unei noi Constituţii a scos lumea în stradă, ci lipsa de moralitate a conducerii, eroziunea statului şi corupţia”, a susţinut şeful statului.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: