Evenimentul Zilei > International > Premierul unui stat a fost la un pas de moarte. A ajuns la spital de urgență, lovit la cap. FOTO incredibil
Premierul unui stat a fost la un pas de moarte. A ajuns la spital de urgență, lovit la cap. FOTO incredibil

Premierul unui stat a fost la un pas de moarte. A ajuns la spital de urgență, lovit la cap. FOTO incredibil

Guvernul St Vincent și Grenadine a lansat legislația pilot care modifică proiectul de lege 2021 privind sănătatea publică unde spune că va obliga anumite categorii de angajați din sectorul public să se vaccineze.
După anunţul făcut de stat, premierul Ralph Gonsalves, a fost rănit la cap în timpul unui protest împotriva acestui  proiect de reformă legislativă ce prevede obligativitatea vaccinării anti-coronavirus a unei părţi din lucrătorii din linia întâi.
Biroul premierului a precizat că un manifestant a lansat un proiectil care l-a lovit pe Gonsalves (74 de ani) puţin deasupra tâmplei, provocându-i o hemoragie puternică şi care a necesitat internarea sa la spital.

Nimeni nu va fi sancționat dacă refuză să se vaccineze

„Având în vedere amploarea denaturărilor și dezinformării unor persoane cu privire la acest proiect de lege, este necesar și de dorit să clarificăm situația”, a spus prim-ministrul dr. Ralph Gonsalves, adăugând că legislația „nu implică nicio pedeapsă legală sau pedeapsă pentru oricine refuză să facă vaccinul sau să se testeze COVID-19”.
Atacatorul făcea parte dintr-un grup de circa 200 de manifestanţi ai opoziţiei care blocaseră intrarea în clădirea forului legislativ.

Prim-ministrul i-a asigurat pe colegi că o gloată de bandiţi nu-l va împiedica să lucreze în slujba poporului. Joi seara, ministrul de finanţe Camillo Gonsalves a informat parlamentul că premierul a fost dus în statul insular învecinat Barbados pentru un examen RMN.

Biroul premierului l-a acuzat pe liderul opoziţiei, Godwin Friday, pentru organizarea protestului. Acesta a condamnat atacul, într-o luare de poziţie în parlament.

Saint Vincent şi Grenadine, stat insular caraibian cu circa 110.000 de locuitori şi plaje pitoreşti, a fost afectat de măsurile antipandemie care au determinat scăderea drastică a sosirilor de turişti, dar şi de o erupţie vulcanică, în aprilie, care a necesitat strămutarea a circa 15.000 de localnici. Numărul total raportat de cazuri de contaminare cu noul coronavirus de la debutul pandemiei în această ţară este de 2.298 şi 12 decese.

Joi, principalul partid de opoziție al Noului Partid Democrat (NDP) a organizat un protest de stradă împotriva legii obligatorii propuse de guvern privind vaccinarea

„Guvernul nu oferă nicio speranță în această pandemie”, a declarat vineri liderul opoziției, dr. Godwin, adăugând că protestul a fost, de asemenea, împotriva unui număr de probleme, inclusiv locuri de muncă și presupuse lipsă de fonduri de stat.

„Protestăm pentru că Guvernul are legislație cu privire la intenția de a impune vaccinarea”, a spus el, adăugând „după cum știți, poziția în partidul meu este că suntem în favoarea vaccinării, dar acest lucru trebuie făcut după ce oamenii ajung la propria lor concluzie cu privire la ceea ce este bine pentru ei dar, numai după  îndelungi cercetări”, relatează jamaicaobserver.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: