Evenimentul Zilei > International > Proteste violente împotriva restricțiilor din pandemie. S-a lăsat cu mașini incendiate și pietre aruncate spre polițiști. VIDEO
Proteste violente împotriva restricțiilor din pandemie. S-a lăsat cu mașini incendiate și pietre aruncate spre polițiști. VIDEO

Proteste violente împotriva restricțiilor din pandemie. S-a lăsat cu mașini incendiate și pietre aruncate spre polițiști. VIDEO

A fost o noapte plină de evenimente violente și orașul Rotterdam, acolo unde mai multe persoane s-au adunat și au protestat, nemulțumite de restricțiile impuse de autorități.

Mai mulți protestatari au incendiat, vineri seară, în orașul olandez Rotterdam maşini şi au aruncat cu pietre în forţele de poliţie care au răspuns cu împuşcături şi tunuri de apă pe măsură ce protestele împotriva măsurilor COVID-19 au devenit violente.

Poliția a intervenit în forță la Rotterdam pentru a-i potoli pe protestatari

„Am tras focuri de avertizare şi au fost şi unele directe, deoarece situaţia punea viaţa în pericol. Ştim că cel puţin două persoane au fost rănite, probabil ca urmare a focurilor de avertizare, dar trebuie să investigăm în continuare cauzele exacte”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Patricia Wessels, conform Agerpres.

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima opoziţia faţă de planurile guvernului de a restricţiona accesul în interiorul clădirilor publice pentru cei care nu au certificate de vaccinare care să indice fie vaccinarea, fie vindecarea de COVID-19. Certificatele sunt disponibile şi pentru persoanele care nu au fost vaccinate, dar fac dovada unui test negativ.

A fost întrerupt transportul public, oamenilor li s-a ordonat să plece acasă

Poliţia din Rotterdam a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a fost întrerupt transportul public şi oamenilor li s-a ordonat să plece acasă.

Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârşitul săptămânii trecute pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni în efortul de a încetini reapariţia epidemiei, dar numărul zilnic de infectări rămân la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

Inspectoratul olandez responsabil pentru sănătatea tinerilor (IGB) le-a cerut acestora să nu se infecteze în mod „deliberat cu noul coronavirus pentru a putea obţine „certificatul verde”, după ce guvernul şi-a anunţat planul de a-i exclude pe cei nevaccinaţi de la obţinerea acestui certificat.

„Este periculos să te infectezi intenţionat cu noul coronavirus. Dacă faci acest lucru te pui în pericol pe tine şi pe ceilalţi. Coronavirusul este periculos. Te poţi îmbolnăvi grav”, au avertizat oficialii batavi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.