Evenimentul Zilei > Social > Proteste de amploare la Bucureşti şi în ţară
Proteste de amploare la Bucureşti şi în ţară

Proteste de amploare la Bucureşti şi în ţară

Noi proteste antiguvernamentale au fost anunţate pe Facebook, pentru duminică seară, în Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Arad, sub sloganul "Stop joc. În democraţie, hoţii stau la puşcărie”.

În Capitală, protestatarii vor să meargă în marş spre Parlament, iar în faţă Prefecturii din Braşov manifestanţii vor să scrie "#rezist” din lumini colorate în roşu, galben şi albastru, potrivit paginilor de Facebook ale evenimentelor.

Organizatorii au scris pe paginile evenimentelor motivele pentru care vor avea loc din nou proteste în weekend, notând că OUG 13 revine "pe filiera parlamentară”. "Corupţii trebuie să stea la puşcărie, iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor, în contextul afirmaţiilor senatorului PSD Şerban Nicolae potrivit cărora cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igienă precară.

De asemenea, organizatorii sunt de părere că "România va intră în faliment” din cauza deciziei ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu de a dublă salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care da dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul. Această ordonanţă a trecut, luni, de Senat.

Respingerea în Senat a OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale care se discuta, în prezent, în Camera Deputaţilor şi posibilă anulare a OUG 51/2016 privind contravenţiile silvice sunt şi ele motive pentru care manifestanţii vor ieşi în stradă. Mai mult, ei cer în continuare demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Protestul din Capitală este programat să înceapă la ora 18.00 şi, potrivit postărilor de pe Facebook, manifestanţii se vor întâlni în Piaţă Victoriei, urmând, apoi, să plece în marş spre Palatul Parlamentului. În faţă Prefecturii din Braşov, oamenii vor să scrie "#rezist” din lumini roşii, galbene şi albastre. Proteste asemenanatoare sunt anunţate şi în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Arad.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.