Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest spontan pe DN 1A. Mai multe camioane au blocat șoseaua. VIDEO
Protest spontan pe DN 1A. Mai multe camioane au blocat șoseaua. VIDEO

Protest spontan pe DN 1A. Mai multe camioane au blocat șoseaua. VIDEO

Mai multe camioane au blocat drumul național DN 1A, în semn de protest.

Protest spontan pe Drumul Național 1 A Brașov – Cheia – Ploiești. Mai multe camioane au blocat șoseaua. Este vorba despre un protest al transportatorilor din cadrul Federației Operatorilor Români de Transport (FORT).

Un număr de aproximativ 15 autocamioane s-au pus în mișcare pe DN 1A, pe ruta Brașov – Cheia – Ploiești, deplasându-se în coloană.

Șoferii mai multor camioane de mare tonaj vor să atragă atenția asupra condițiilor periculoase în care sunt nevoiți să conducă pe o porțiune de drum. Este vorba despre restricțiile de circulație impuse în zona orașului Azuga, la traversarea podului peste pârâul cu același nume.

„Motivul este resticția de la Azuga, peste pârâul Azuga, deci la acel pod de 11 metri prin care se deviază tot traficul de pe DN1 pe DN1A. Este un drum de categorie inferioară pe care noi, cu transportul de marfă peste 7,5 tone, nu-l putem tranzita în siguranță. În sectorul cu serpentine nu se permite tranzitarea a două camioane în paralel, deci trebuie să circulăm alternativ fără indicatoare, fără semafoare. Iar acest lucru va implica accidente, pierderi de vieți omenești. Plus că ne ridică costurile operaționale”, a declarat Constantin Dogărescu, manager FORT, într-o intervenție la B1 TV.

Termenul de reabilitare a podului este prea lung

Reprezentantul transportatorilor a subliniat că membrii organizației pe care o reprezintă nu sunt de acord cu durata lucrărilor de reabilitare la acest pod. În opinia sa, șase luni, ca termen de finalizare a lucrărilor este prea mult.

„Nu suntem de acord cu refacerea acestui pod de 11 metri în 6 luni!”, a declarat Constantin Dogărescu, manager FORT.

Reprezentantul FORT a insistat că șoferii de camioane nu intenționează să blocheze traficul sau să creeze un disconfort șoferilor. El a precizat că doresc doar să se facă auziți de autorități. De aceea, șoferii intenționează să se deplaseze cu camoanele până la Ploiești.

Poliția susține că traficul se desfășoară normal

Pe de altă parte, Cătălin Bocai, comisar șef în cadrul Centrului Infotrafic al Poliției Române a precizat, pentru aceeași sursă, că circulația se desfășoară normal spre Ploiești, pe DN 1A

„Traficul rutier se desfășoară acum în condiții normale atât pe DN1, cât și pe DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești. Circa 8 autocamioane sunt strânse în parcarea mare de pe centura ocolitoare a Brașovului, cu intenția de a se deplasa pe DN 1A către Ploiești. Activitatea e neautorizată și evenimentul e monitorizat de lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Acum nu sunt probleme. Acum nu se ia în calcul blocarea traficului pe DN 1A”, a declarat și Cătălin Bocai.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: