Protestul celor peste 100 de oameni care au protestat în fața sediului Facebook din New York, numit #wethenipple a ajuns rapid viral în social media. Protestatarii, complet dezbrăcați, s-au întins pe sol ținând în zona organelor genitale și în mână imagini cu mameloane, manifestându-și astfel nemulțumirea cu privire la politica Facebook și Instagram legată de conținutul nud. 

Protestul #wethenipple a fost organizat și fotografiat de artistul american Spencer Tunick, activist al organizației National Coalition Against Censorship (NCAC), cunoscut pentru fotografiile nud pe care le realizează în locuri publice. Până acum, artistul are peste 120 de shootinguri de acest gen în CV.

VIDEO – Protest nud în fața sediului Facebook

 

Protest Facebook. Feministele s-au alăturat inițiativei

De asemenea, la manifestație au participat și membre ale grupului activist Grab Them By The Ballot, al cărui scop este promovarea drepturilor și încurajarea femeilor. Dawn Robertson, fondatoarea grupului a dezvăluit faptul că acesta a fost cenzurat după ce a publicat pe Facebook nuduri artistice cu femei, iar contul personal i-a fost blocat de șase ori, din același motiv. 

Până acum, Facebook, care deține și Instagram, nu prezentat un punct de vedere cu privire la protestul de duminică.

Te-ar putea interesa și: