Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest inedit în Londra. Schimbările climatice generează atacuri. Un preot și-a cusut buzele și acuză: „Nu spun adevărul”. FOTO
Protest inedit în Londra. Schimbările climatice generează atacuri. Un preot și-a cusut buzele și acuză: „Nu spun adevărul”. FOTO

Protest inedit în Londra. Schimbările climatice generează atacuri. Un preot și-a cusut buzele și acuză: „Nu spun adevărul”. FOTO

Situație limită în Marea Britanie. Un preot și-a cusut buzele în semn de protest față de „suprimarea” științei în ceea ce privește schimbările climatice de către ziarele lui Rupert Murdoch. Afaceristul deține News Corporation, al doilea cel mai mare conglomerat media din întreaga lume, ziarele sale, extinse la nivel global, fiind extrem de influente.

Preotul Tim Hewes, în vârstă de 71 de ani, a protestat, luni, 2 august, în fața biroului News UK din centrul Londrei, care găzduiește conglomeratul lui Murdoch. În cadrul unui videoclip publicat pe YouTube, Hewes menționează că afaceristul Murdoch este un „contestatar și întârziat” în ceea ce privește schimbările climatice.

Din cauza influenței pe care ziarele afaceristului le exercită la nivel global, autoritățile au întârziat în a acționa în ceea ce privește efecte schimbărilor climatice, acuză Tim Hewes.

Protest împotriva lui Rupert Murdoch în centrul Londrei

La protest s-au mai alăturat un alt preot al Bisericii și un fost dentist în vârstă de 62 de ani, pe nume Mark Coleman. Acesta din urmă a înaintat reprezentanților News UK o scrisoare prin care i-a solicitat lui Rupert Murdoch să iasă public și să discute aceste aspecte.

Preotul Tim Hewes nu este străin de subiectul schimbărilor climatice. În luna martie a anului 2020, acesta a fost arestat pentru două săptămâni, după ce a participat la o manifestație față de lipsa de intervenție a autorităților la Curtea Magistraților din Londra.

În urma acțiunii preotului care și-a cusut buzele, mai multe persoane au organizat un nou protest care ar trebui să aibă loc pe data de 23 august. Mitingul va purta numele de „Rebeliunea Imposibilă”.

Un preot și-a cusut buzele în semn de protest. „Un act de disperare”

Hewes a declarat presei internaționale că gestul său este un „act de disperare” la care recurg persoanele „nespus de frustrate” că nu sunt ascultate când vine vorba de protejarea mediului înconjurător.

„Există nenumărate persoane în întreaga lume care nu sunt ascultate și suferă din cauza schimbărilor climatice”, s-a exprimat Hewes. „Știința și adevărul despre acest subiect au fost puse pe mute și cei care suferă nu sunt băgați în seamă. Rupert Murdoch a făcut asta. Nu spune adevărul despre schimbările climatice”, a mai punctat preotul.

„Îmi cos buzele pentru a accentua dezastrul teribil și violent pe care îl generează Murdoch asupra lumii, prin propriile sale acțiuni. Poate așa, acest adevăr va fi mai vizibil”, a conchis Tim Hewes, potrivit euronews.com.