Evenimentul Zilei > Social > Protest cu farurile aprinse, contra managementului RATB
Protest cu farurile aprinse, contra managementului RATB

Protest cu farurile aprinse, contra managementului RATB

Peste 1.000 de vehicule ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) - autobuze, troleibuze și tramvaie - au circulat, în cursul zilei de ieri, cu farurile aprinse, în semn de protest faţă de modul în care managementul regiei gestionează aspectele de care depind siguranţa, timpul de aşteptare şi confortul călătorilor.

Șoferii RATB nu mai suportă criticile de la călători

„Conducătorii autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor nu mai sunt dispuşi să preia zilnic nemulţumirile călătorilor, afectaţi în principal de timpul mare de aşteptare în staţii”, a declarat Vasile Petrariu, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB). Protestatarii se plâng că există zilnic circa 50 de vehicule care nu pot ieşi din garaj din cauza problemelor tehnice. Lipsesc piesele de schimb, parcul circulant este uzat, ca și infrastructura RATB. „În plus, vehiculele aflate în circulaţie sunt în majoritatea cazurilor murdare şi prezintă diferite deficienţe de ordin tehnic”. Revendicările sindicaliștilor au putut fi citite ieri de călători, acestea fiind postate în mijloacele de transport ieşite pe traseu.

Sindicaliștii au anunțat călătorii încă de vineri, că personalul RATB și-ar putea înceta activitatea în perioada următoare, din cauză că solicitările lor au rămas fără răspuns. În replică, managementul RATB recunoaște că o parte din problemele ridicate sunt reale, dar că au la bază „resursele financiare limitate” și „contextul economic dificil”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: