Editura Evenimentul si Capital

Prostia țanțoșă a lui Macron, mai periculoasă decât Terorismul Islamic

Cherif C. sau Cherif Chekatt, în funcție de corectitudinea politică a cititorului
Autor: | | 17 Comentarii | 10496 Vizualizari

Exact de asta avea nevoie Emmanuel Macron: de un atac terorist care să-i zdruncine și mai mult regimul paraplegic! „Starea de urgență de atentat” s-a adăugat peste „starea de urgență economică și socială”, proclamată de președinte luni seara și despre care nimeni nu a aflat până acum ce înseamnă.

După patru săptămâni, în care tăcerea sa arogantă a fost gazul care a transformat mișcarea „vestelor galbene” dintr-o banală petiție online într-o pălălaie care a cuprins toată Franța, după un discurs sforăitor, care a inflamat și mai mult spiritele, regimul Macron a escaladat cu ocazia atentatului terorist de la Strasbourg noi și nebănuite culmi de prostie și incompetență.

Dar a fost „atentat terorist”? Deși mai mulți martori au declarat că atacatorul strigase „Allah Akhbar”, deși acesta figura în evidențele poliției ca radicalizat islamist, secretarul de stat Laurent Nuñez spunea miercuri dimineață: „Motivația teroristă nu a fost încă stabilită”. Chiar șeful său, ministrul de Interne Christophe Castaner era cel ce instituise „starea de urgență de atentat” încă de marți noaptea. „Din moment ce secțiunea antiteroristă a Parchetului din Paris a fost sesizată, putem efectiv vorbi de un atentat”, a sărit miercuri dimineața și ministra Justiției, Nicole Belloubet, care totuși a ținut să nuanțeze aiuritor: Franța „putea să acționeze și fără a declanșa starea de urgență”.

Astfel lămuriți, să trecem la următorul aspect: câți morți au fost? Miercuri, la 9 dimineața, ora Franței, prefectura Rinului de Jos anunța că în urma atentatului s-au înregistrat 3 morți și 13 răniți. În jurul orei 10.20, prefectura rectifică: au fost de fapt 2 morți și 14 răniți: un mort înviase! La câteva minute după ora 11, prefectura rectifică iar: au fost 3 morți și 13 răniți: mortul murise la loc! Pe la amiază, procurorul Republicii anunță: s-au înregistrat 2 morți, 1 persoană în moarte cerebrală și 13 răniți: mortul se zbate între viață și moarte!

Pe la 14, ora Franței, când atacatorul era încă liber și căutat de importante efective de poliție și securitate, primarul orașului Strasbourg, Roland Ries, declara: „Este momentul pentru tristețe și compasiune... „Este momentul să prindeți teroristul, dobitocule!”, i-aș fi strigat dacă aș fi fost francez. Dar nu sunt, așa că mă abțin.

Autoritățile și presa din Hexagon au dat doar prenumele și inițiala numelui de familie ale atacatorului, pentru a respecta prezumția de nevinovăție: Cherif C. Dar presa străină nu s-a sfiit și l-a prezentat pe numele său întreg, musulman: Cherif Chekat. Pe care este evident că l-a obținut de la aceleași autorități grijulii. Dacă ești francez ai de ales: dai un clic și ești corect politic, citind presa băștinașă; dai alt clic și ești incorect și informat, citind presa străină.

Însă cea mai halucinantă parte a atacului terorist de la Strasbourg abia acum urmează. Cherif Chekatt, de 29 de ani, se afla în evidențele serviciilor secrete din 2016, ca islamist radicalizat. Avea la activ numeroase atacuri cu mână armată pentru care primise 20 de condamnări. Potrivit cunoștinței noastre mai vechi, secretarul de la Interne Laurent Nuñez, Chekatt era „urmărit discret” pentru prozelitism (islamist) în închisoare. Marți, în dimineața atentatului, autoritățile l-au căutat la domiciliu pentru o tentativă de crimă. Nu l-au găsit. Urmărirea fusese prea „discretă”. Dar au găsit la om acasă o grenadă defensivă (mai distrugătoare decât una ofensivă), o pușcă de calibrul 22 cu țeavă lungă, muniție și 4 cuțite, din care 2 de vânătoare. Pistolul automat, cu care va săvârși atacul îl avea probabil la el. Pentru că arsenalul descoperit nu li s-a părut prea periculos, poliția nu a dat alerta. Nu l-a dat în urmărire generală, nu a difuzat la televiziuni anunțuri cu portretul lui Chekatt, ci și-a continuat „urmărirea discretă”.

Rezultatul îl știți: 2 sau 3 morți și 13 sau 14 răniți. Până la ora închiderii acestui editorial.

Stupoare la Loto, astazi! Ce s-a intamplat cu numerele! LIVE

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI