Evenimentul Zilei > Actualitate > Promisiunile făcute de premierul Florin Cîțu, după ce a văzut dezastrul lăsat în urmă de inundațiile din Alba
Promisiunile făcute de premierul Florin Cîțu, după ce a văzut dezastrul lăsat în urmă de inundațiile din Alba

Promisiunile făcute de premierul Florin Cîțu, după ce a văzut dezastrul lăsat în urmă de inundațiile din Alba

Șeful Executivului, Florin Cîțu, a mers în zonele afectate de inundații, din județul Alba, și le-a spus oamenilor că vor fi sprijiniți material după dezastru.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, duminică, după întâlnirea pe care a avut-o cu primarii din comunele din judeţul Alba, cele mai afectate de inundaţii, că oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie.

Anunțul pe care l-a făcut Florin Cîțu după ce a văzut dezastrul lăsat în urmă de inundații

„Am creat cadrul legal acum o lună şi ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără a mai fi nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea să primească susţinere financiară, materiale, tot ceea ce este nevoie. Sunt sume fixe, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta. În acest moment, trebuie să ne asigurăm că oamenii pot să-şi recupereze şi să-şi repună gospodăriile cât mai repede în situaţia iniţială”, a afirmat Șeful Executivului.

Faptul că nu au existat victime este un lucru bun, iar oamenii s-au avertizat între ei despre pericolul inundaţiilor, a mai precizat premierul României.

„Vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă”

„Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat. În primul rând începem cu gospodăriile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja dacă este nevoie de apă, vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă, dacă este nevoie de locuinţe, saltele, utilaje, de Armată, am vorbit cu domnul general (n.r. – Nicolae Ciucă, ministrul Apărării) pentru personal, dar şi de utilaj greu pentru a ajuta.

Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede. În primul rând gospodăriile cetăţenilor să poată să-şi revină cât de curând la normal, apoi vom începe şi cu arterele principale”, a mai spus Florin Cîţu. La vizita pe care a făcut-o în localitatea Ocoliș din județul Alba, el ia avut alături pe Nicolae Ciucă, ministrul Apărării și pe Lucian Bode, ministrul de Interne.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: