Se investesc mulți bani în stația de epurare de la Glina. Mai precis, este vorba despre 360 de milioane de euro, un proiect care se va finaliza la sfârșitul anului 2020.

Gabriela Firea a fost în vizită la Glina alături de Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, Michele Ramis, Ambasadorul Franței în România, reprezentanți ai Ambasadei Spaniei, decanul Facultății de Hidrotehnică, conf. univ. dr. ing. Alexandru Nicolae Dimache, consilieri generali și specialiști din Primăria Municipiului București.

„Mă aflu la Glina, pentru a verifica stadiul celui mai mare contract de lucrări cu finanțare europeană din țară, un proiect major de infrastructură edilitară și de mediu- Stația de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Caseta) în Municipiul București – Etapa II.

Acest proiect va asigura pentru bucureșteni și localitățile limitrofe îmbunătățirea calității apelor și a aerului, protecția solurilor și reducerea riscurilor de inundații.

Costul total al acestui proiect de mediu este 360 milioane euro iar Primaria Capitalei achita o contribuție proprie de 155 milioane euro, pentru toate lucrările executate în cadrul proiectului”, a declarat luni, Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și: