Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pe patru săptămâni. Toamna va fi blândă, cu vreme călduță și ploi ușoare
Prognoza meteo pe patru săptămâni. Toamna va fi blândă, cu vreme călduță și ploi ușoare

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Toamna va fi blândă, cu vreme călduță și ploi ușoare

Meteorologii din cadrul ANM au transmis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, finalul de lună septembrie va rămâne o amintire neplăcută, cu zile friguroase, sub cele obișnuite acestei perioade.

În schimb, cea de-a doua lună a toamnei, octombrie va debuta cu temperaturi ridicate, semn că toamna va fi blândă. Meteorologii anunță, în următoarele săptămâi, ploi specificce sezonului și o vreme plăcută.

Cum va fi vremea în intervalul 27 septembrie – 4 octombrie

În ultimele zile ale lunii septembrie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval. Va fi mai frig în regiunile estice și puțin mai cald în zonele din vestul țării. În restul teritoriului temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vom avea ploi destul de puternice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, dar și deficitare în jumătatea estică a țării. La fel ca și în cazul temperaturilor, în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Alerte meteo pentru Capitală

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 – 11 octombrie

În această săptămână vom avea parte de o vreme specifică de toamnă. Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile țării.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 11 – 18 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, după cum treansmite ANM.

Același lucru, prognozează meteorologii, se va întâmpla și în cazul ploilor. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu o tendință ușor deficitară, local.

Prognoza meteo pentru 18 – 25 octombrie

În această săptămână de toamnă, ultima dintre cele analizate, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice. Temperaturile vor fi ușor mai crescute în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile după cum se arată în prognoza meteo.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: