Prognoza meteo 6-7 martie 2021. Cod galben de ninsori și viscol. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă începând cu 6 martie, ora 14:00, până sâmbătă, 7martie, ora 16:00. 

Prognoza meteo 6-7 martie 2021. Cod galben de ninsori și viscol. Care vor fi zonele cele mai afectate

în Muntenia, vor fi avea minime cuprinse între -6 și 0. În Dobrogea vor fi minimele vor fi cuprinse între -4 și 0 grade. În Maramureș, vremea va fi stabilă cu minimele -9 grade. În Crișana, minime de -7 grade. În Banat, minime între -7 grade.

Ninsorile se vor extinde pe anumite zone din ţară, iar fenomenele vizate sunt: răcire accentuată, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

Vremea se va răci accentuat, la început în nordul şi nord-vestul ţării, iar sâmbătă şi în celelalte regiuni. Sâmbătă sunt anunţate precipitaţii, mai ales în sudul ţării.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Astfel încât în Maramureş, Moldova şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte.

Prognoza meteo pentru 6 martie

Răcirea vremii va continua şi se va resimţi accentuat, pe parcursul zilei îndeosebi în regiunile extracarpatice, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde local va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă, precum şi în regiunile centrale, unde pe suprafeţe mici vor predomina ninsorile şi în cele sudice şi sud-estice, unde pe arii în general restrânse  vor fi ploi cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi ninsoare.

În zona montană, pe parcursul zilei vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…90 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali, va sufla tare cu peste 100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări temporare în prima parte a intervalului, cu precădere din sud, est şi centru, unde la rafală se vor înregistra viteze  în general de 45…55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferică va creşte în prima parte a intervalului. Sâmbătă, 6 martie 2021, temperaturile scad brusc şi vom avea parte de un episod de iarnă.

Prognoza meteo 7 martie 2021

Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sudice şi sud-estice, unde pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona Carpaţilor Orientali, în special la altitudini mari, iar trecător şi pe arii restrânse şi în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12…-11 grade în depresiunile intramontane şi în jur de 1 grad pe litoral. Presiunea atmosferică va scădea semnificativ. La munte vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă. De asemena, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h şi, trecător, 70 km/h.

Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au emis și o atenționare meteorologică cod galben de ninsori și viscol, valabilă de vineri, 5 martie, ora 16:00, până sâmbătă, 6 martie, ora 16:00.

La munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă, se arată în informarea transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.