Evenimentul Zilei > Actualitate > Prognoza meteo, 31 iulie. Caniculă, ploi torențiale, grindină și vijelii în ultima zi din luna lui ”Cuptor”
Prognoza meteo, 31 iulie. Caniculă, ploi torențiale, grindină și vijelii în ultima zi din luna lui ”Cuptor”

Prognoza meteo, 31 iulie. Caniculă, ploi torențiale, grindină și vijelii în ultima zi din luna lui ”Cuptor”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ultima zi a lunii iulie. Canicula nu ne slăbește deloc.

Potrivit ANM, prima zi de weekend vine cu temperaturi foarte ridicate și caniculă. Disconfortul termic va fi accentutat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în mai multe regiuni ale țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 – 38 de grade Celsius, valorile termice vor fi mai ridicate în Lunca Dunării. Totodată, se vor înregistra temperaturi minime de 15 – 25 grade Celsius, iar 13 grade Celsius în despresiuni.

Cerul se va menține parțial senin după amiază, însă spre seară sunt așteptate ploi în nord-vestul, centrul, sudul țării și la munte. Instabilitate atmosferică își va face simțită prezența și se va manifesta sub formă de vijelii, averse cu carcater torențial, grindină, fenomene electrice și intensificări ale vântului.

Cum va fi vremea la mare

Potrivit meteorologilor, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități și la malul mării. Cerul va fi variabil și vântul va sulfa slab și moderat. Mercurul din termometre va urca până la 28 – 31 grade Celsius, iar cele minime între 23 – 25 de grade Celsius.

Se vor înregistra 28 de grade Celsius în Vama Veche și Neptun, 29 grade Celsius în Costinești și 31 grade Celsius în Mamaia.

Vremea la munte

Vremea se va menține frumoasă în prima parte a zilei, însă după-amiază vor fi vijelii, intensificări ale vântului, fenomene electrice și averse cu carcater torențial. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 – 28 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 12 – 16 grade Celsius.

Prognoza meteo, 31 iulie. Cum va fi vremea în București

Canicula va persista în Capitală, iar temperaturile maxime se vor situa între 36 – 37 grade Celsius, în timp cele minime vor fi cuprinse între 20 – 21 grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentutat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Nu sunt excluse nici șansele de ploaie, spre seară se vor aduna norii și instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența.

Cum va fi vremea în luna august

Potrivit ANM, în intervalul 2 – 30 august, vremea va fi foarte caldă, cu valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar în unele zone valul de caniculă va persista.

Săptămâna 2 – 09 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Valorile termice pozitive vor fi mai accentuate în cele sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 9 – 16 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării. În restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16 – 23 august

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă a verii , în jumătatea sud-vestică a teritoriului. În restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 23 – 30 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est. În restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: