Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 22 octombrie! Vremea se menține călduroasă, cu un cer parțial înnorat
Prognoza meteo, 22 octombrie! Vremea se menține călduroasă, cu un cer parțial înnorat

Prognoza meteo, 22 octombrie! Vremea se menține călduroasă, cu un cer parțial înnorat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) aduce din nou zâmbetul pe buze românilor. Vineri, 22 octombrie, vremea se va menține extrem de frumoasă și călduroasă în marea majoritate a regiunilor țării. Pot exista adverse sub formă de ploaie pe suprafețe mici.

Vineri, 22 octombrie, vremea va fi una călduroasă în marea majoritate a României. Meteorologii ANM anunță temperaturi ridicate în termometre, totuși ele vor fi puțin mai scăzute în comparație cu cele de joi.

Conform informațiilor transmise de specialiști, nordul, vestul și centru țării sunt zonele cu cele mai reduse temperaturi, acestea fiind apropiate de limita normalului din acestă perioadă a anului. În aceste regiuni, cerul se va menține noros, iar în cea de-a doua parte a zilei ploaia își va face simțită prezența local și temporar.

Restul teritoriilor se vor bucura de prezența soarelui pe cer și de temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru un sfârșit de toamnă. Cerul va fi variabil pe tot parcursul zilei, cu unele înnorări temporare mai accentuate noaptea, când adverse de ploaie de scurtă durată își vor face apariția. În zonele de munte, special în Carpații Orientali și Carpații Meridionali, vântul va prezenta unele intensificări. Pentru restul teritoriilor, vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime preconizate de meteorologii ANM se vor situa între 12 și 23 de grade Celsius. În cazul temperaturilor minime, acestea vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. În sud și sud-este, pe arii restrânse, se va semnala ceața în prima parte a zilei.

Cum va fi vremea vineri în București și la munte

Capitala va înregistra temperaturi mult mai ridicate față de normalul acestei perioade. Cerul se va menține senin în prima parte a zilei, cu unele înnorări după-amiază, seara și noaptea. Șansele ca adversele de ploaie să apară sunt extrem de reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, iar dimineața vom avea condiții de ceață. Temperaturile maxime din termometre se vor situa între 21 și 22 de grade Celsius. Temperaturile minime înregistrate vineri în București se vor situa în jurul valorii de 9 grade.

Vremea la munte, vineri, 22 octombrie, se menține caldă. Cerul va fi mai mult noros și se vor înregistra precipitații de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudinile de peste 1.600 m. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 18 grade, iar cele minime între 5 și 10 grade Celsius. Se vor înregistra 8 grade Celsius în Ceahlău Toaca, 13 grade Celsius în Păltiniș, 14 grade Celsius în Stâna de Vale, iar 17 grade Celsius în Sinaia.

Prognoza meteo pentru vineri, 22 octombrie, pentru principalele orașe

Oradea – 16°C

Timișoara – 14°C

Baia Mare – 16°C

Craiova – 21°C

Sibiu – 17°C

București – 22°C

Constanța – 21°C

Galați – 21°C

Brașov – 17°C

Miercurea Ciuc – 16°C

Iași – 22°C

Cluj-Napoca – 17°C

Suceava – 20°C