Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 20 octombrie! Vremea va fi în general frumoasă, iar termometrele arată temperaturi în creștere
Prognoza meteo, 20 octombrie! Vremea va fi în general frumoasă, iar termometrele arată temperaturi în creștere

Prognoza meteo, 20 octombrie! Vremea va fi în general frumoasă, iar termometrele arată temperaturi în creștere

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vremea pentru miercuri, 20 octombrie. Meteorologii anunță un parțial înnorat în marea majoritate a țării, însă ploi slabe vor fi prezente doar în jumătatea de nord a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Temperaturile vor fi în creștere față de zilele trecute.

Miercuri, 20 octombrie, vremea va fi una rece în aproape toate regiunile țării, specifică acestei perioade. Cu toate acestea, precipitațiile nu vor fi prezente decât slab, în zonele de nord a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile estice, centrale și nordice. În zonele montane, vântul va sufla slab, până la moderat, făcându-și simțită prezența pe parcursul zilei și în regiunile din estul țării.

Conform informațiilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade Celsius, iar cele minime fiind cuprinse între -2 și 8 grade. În zonele joase, atât dimineața cât și seara, se va forma ceața. Vremea la munte va fi în general frumoasă, iar valorile termice din termometre vor fi într-o ușoară creștere față de zilele precedente. Vântul va sufla slab și moderat, prezentând unele intensificări pe creste. Condiții de ceață sunt anunțate pe văi și în demipensiuni.

Cum va fi vremea la București miercuri

Meteorologii anunță un cer temporar noros în Capitală, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 17 grade, iar cele minime se vor încadra între 6 și 7 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime din zona periurbană, acestea vor fi mai scăzute, fiind cuprinse între 3 și 4 grade. În aceste zone periurbane se vor semnala și condiții de brumă. Spre seară, în marea majoritate a regiunilor din București se va forma ceață.

Vremea 20 octombrie în principalele orașe din România

Alba Iulia: 18 grade Celsius

Craiova: 17 grade Celsius

Târgu Jiu: 16 grade Celsius

Slatina: 16 grade Celsius

Miercurea Ciuc: 15 grade Celsius

Brașov: 17 grade Celsius

Ploiești: 17 grade Celsius

Buzău: 18 grade Celsius

București: 17 grade Celsius

Iași: 19 grade Celsius

Galați: 18 grade Celsius

Brăila: 18 grade Celsius

Constanța: 17 grade Celsius

Tulcea: 18 grade Celsius

Oradea: 18 grade Celsius

Arad: 19 grade Celsius

Timișoara: 20 grade Celsius

Cluj-Napoca: 16 grade Celsius

Reșița: 19 grade Celsius

Zalău: 17 grade Celsius