Evenimentul Zilei > Social > Prognoza meteo, 19 septembrie. Vântul se intensifică. Se anunță rafale și de peste 70 de km/h
Prognoza meteo, 19 septembrie. Vântul se intensifică. Se anunță rafale și de peste 70 de km/h

Prognoza meteo, 19 septembrie. Vântul se intensifică. Se anunță rafale și de peste 70 de km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru duminică, 19 septembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe izolate.

Duminică, 19 septembrie, în regiunile din nordul țării cerul va prezenta înnorări ce se vor manifesta prin averse temporare. În restul zonelor, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe, izolate. Rafalele de vânt vor înregistra intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55 km/h. În zonele de munte, în special în zonele înalte, rafalele vor stinge 70 de km/h.

Dimineața și noaptea se vor semnala condiții de ceață. Presiunea atmosferică va înregistra valori joase, de regim slab ciclonic. Temperaturile minime se vor situa între 5 și 17 grade Celsius, în timp ce valorile maxime vor fi cuprinse între 13 și 26 de grade Celsius.

Vreme călduroasă în București. Vântul se va intensifica

În București, vremea va fi mai caldă decât specificul temperaturilor lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt se vor intensifica pe timpul zilei. Vântul va sufla cu viteze de 45-50 de km/h, în general. Ulterior, în a doua parte a zilei, rafalele de vor diminua în intensitate.

Presiunea atmosferică va fi aproape staționară în Capitală, va o valoare mai mică decât cea normală. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 13 grade Celsius, în timp ce valoarea maximă se va situa în jurul a 27 de grade.

Rafale de vânt de peste 70 de km/h la munte

În zonele de munte, duminică, valorile termice vor înregistra scăderi față de cele raportate în intervalul anterior. Cerul va fi noros, pentru perioade temporare. Pe arii montane restrânse, se vor manifesta precipitații.

Rafalele de vânt vor prezenta intensificări, cu precădere în piscurile munților, unde vântul va sufla tare. Vitezele vor înregistra și peste 70 de km/h, potrivit prognozei meteo emise pentru duminică.

Vreme predominant frumoasă pe litoral

La mare, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi, în mare parte, senin. Rafalele de vânt vor sufla slab și/sau moderat, însă pe parcursul zilei se vor înregistra intensificări, cu rafale care, în general, vor atinge 40-50 de km/h.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 17 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor încadra între 23 și 25 de grade Celsius. Temperatura apei mării va varia între 19 și 21 de grade.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: