Evenimentul Zilei > Social > Prognoza meteo, 16 septembrie. Se anunță ploi în a doua parte a zilei. Ce teritorii vor fi vizate de averse
Prognoza meteo, 16 septembrie. Se anunță ploi în a doua parte a zilei. Ce teritorii vor fi vizate de averse

Prognoza meteo, 16 septembrie. Se anunță ploi în a doua parte a zilei. Ce teritorii vor fi vizate de averse

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 16 septembrie. Vremea continuă să fie mai caldă decât specificul lunii septembrie, însă nu vor fi nelipsite nici înnorările temporare în unele regiuni ale țării.

Vremea, joi, 16 septembrie, va fi mai caldă decât specificul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, prezentând unele înnorări temporare în regiunile de vest și sud-est, precum și la munte. Pe arii restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată.

Spre seară, înnorările se vor accentua și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice în Maramureș, Crișana, local în Banat și Transilvania și izolat în celelalte regiuni. În nord-vestul României, cu precădere în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metrul pătrat.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, cu anumite intensificări pe perioada ploilor. Dimineața și seara, în sud-estul țării și în depresiuni, se vor semnala condiții de ceață. Presiunea atmosferică va scădea în toată țara.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor situa între 22 și 32 de grade Celsius.

Vreme frumoasă și caldă în București

În București, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil. Rafalele de vânt vor fi, în general, slabe.

Temperatura minimă va fi situată între 15 și 17 grade Celsius. Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 30 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va scădea, potrivit prognozei meteo.

În zonele de munte se anunță ploi

În zonele de munte, cerul va fi variabil și pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată. În orele serii, înnorările se vor accentua și local, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp, cu precădere în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, cu intensificări de scurtă durată pe durata averselor. Valorile termice vor scădea în Carpații Orientali, însă nu semnificativ, iar în restul lanțului muntos nu se vor raporta variații semnificative față de perioada anterioară.

Cum va fi vremea pe litoral

La mare, vremea va fi frumoasă. Cerul va prezenta înnorări trecătoare după-amiaza, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 18 grade Celsius, iar maximele se vor situa între 22 și 24 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 19 și 21 de grade.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: