Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 16 octombrie. Valuri de frig vor îngheța România. Ce minime se anunță în marile orașe
Prognoza meteo, 16 octombrie. Valuri de frig vor îngheța România. Ce minime se anunță în marile orașe

Prognoza meteo, 16 octombrie. Valuri de frig vor îngheța România. Ce minime se anunță în marile orașe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 16 octombrie. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în continuare, în majoritatea regiunilor din țară. Va ploua cu precădere în nord și nord-vestul țării, în timp ce în sudul României vântul va înregistra intensificări.

Vremea, sâmbătă, 16 octombrie, va continua să fie foarte rece în majoritatea regiunilor din țară. Cerul va fi treptat variabil. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În sudul și sud-estul României, vântul de va intensifica și va atinge viteze de 45-55 de km/h.

În vestul și nord-vestul țării se vor manifesta ploi slabe, însă în restul teritoriilor, înnorările vor persista. Se vor semnala precipitații temporare în regiunile de sud, sud-est și local în centrul țării și în est. În Muntenia și Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15-20 de l/mp, iar pe spații mici, cantitățile vor fi de peste 30 de l/mp. Pe crestele montane, trecător, vor fi precipitații mixte.

Temperaturile minime vor varia între 2 și 11 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor situa între 9 și 17 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi în creștere.

Vremea, 16 octombrie, în București

În Capitală, sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi noros, iar rafalele de vânt se vor intensifica pe parcursul zilei, atingând viteze de 45-55 de km/h. Temporar, în București se vor semnala și ploi.

Temperaturile minime vor varia 8-10 grade Celsius, iar valoarea termică maximă va fi de aproximativ 12-13 grade Celsius. Presiunea atmosferică va crește, potrivit prognozei meteo.

Prognoza meteo la munte

În zonele montane, cerul va fi în mare parte noros. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, însă la altitudini mari, vântul se va intensifica.

Pe crestele munților se vor semnala precipitații mixte. În Carpații Meridionali și de Curbură, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Variațiile termice vor fi nesemnificative față de ziua anterioară, potrivit prognozei meteo pentru data de 15 octombrie.

Ce temperaturi se anunță în marile orașe

Brașov: 9 °C / 6 °C

Iași: 11 °C / 7 °C

Cluj Napoca: 12 °C/ 6 °C

Constanța: 16 °C/ 12 °C

Bacău: 10 °C/ 7 °C

Timișoara: 15 °C/ 7 °C

Oradea: 16 °C/ 6 °C

Sibiu: 10 °C/ 5°C

Giurgiu: 12 °C/ 9 °C

Galați: 13 °C/ 8 °C

Arad: 16 °C/ 7 °C

Piatra Neamț: 9 °C/ 7 °C

Ploiești: 12 °C/ 9 °C

Pitești: 12 °C/ 8 °C

Buzău: 12 °C/ 8 °C

Brăila: 13 °C/ 9 °C

Craiova: 12 °C/ 9 °C